About Roland Lushi

This author has not yet filled in any details.
So far Roland Lushi has created 64 blog entries.

Libri i Klarës-2

Autor: Jani Duri   Libri i Klarës-2 Përralla të shkurtëra për kalamaj të gjatë     Redaktore: Juvelta Duri Kopertina dhe ilustrimi: Florjan Doka   © Të gjitha të drejtat i ka autori   Botimet “ADA” Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7 www. botimetada.com Cel: 068 22 190 16 Tiranë, korrik 2019 Shtypur në [...]

Libri i Klarës-22019-07-06T10:12:22+01:00

PËRJETIME POETIKE 3

Në rubrikën “PËRJETIME POETIKE” që tashmë ka hapur shtëpia botuese “ADA”, do të sjellim herë pas here poezi autorësh të ndryshëm. Këtë herë vjen me poezinë e tij në këtë rubrikë, një mik i shtëpisë botuese “ADA”   KONSTANDIN DHAMO     PRITET PRANVERA     Bie shi fryn erë shkrifen retë, Hapësirën drita befas [...]

PËRJETIME POETIKE 32019-07-02T17:15:54+01:00

PËRJETIME POETIKE

    Në rubrikën “PËRJETIME POETIKE” që tashmë ka hapur shtëpia botuese “ADA”, do të sjellim herë pas here poezi autorësh të ndryshëm. Këtë here vjen me poezinë e saj të ndjeshme, një mike e shtëpisë botuese “ADA” Dëshira për të vijuar me shembuj në libra të mirë, të bukur dhe të vërtetë, bëhet ndonjëherë [...]

PËRJETIME POETIKE2019-07-02T17:20:56+01:00

Prof. Dr. Agim Deva  -  studiues i shquar i letërsisë shqipe për fëmijë   Nga Prof.As. Dr. Astrit Bishqemi     Agim Deva qe jo vetëm një krijues i shquar në letërsinë shqipe për fëmijë, por edhe studiues i palodhur i kësaj fushe me botimet: Romani ynë për fëmijë (1977); Poezia shqipe për fëmijë, 1872-1980 (1982); [...]

2019-06-22T12:08:32+01:00

Punëtori i thjeshtë i shkrimtarisë ose letërsia mes meje dhe teje

Punëtori i thjeshtë i shkrimtarisë ose letërsia mes meje dhe teje nga Ramiz GJINI   Ndryshe nga socrrealizmi, që solli  para lexuesit  letërsinë  e përcudnuar të marrëveshjes solide mes   pushtetit dhe shkrimtarit,  pasnëntëdhjeta, krahasdisa vlerave të lëna në hije, shfaqi  edhe një  dukuri masive negative, kryesishtnë gjininë  e prozës dhe poezisë. Mendoj, se lipset të merremi më [...]

Punëtori i thjeshtë i shkrimtarisë ose letërsia mes meje dhe teje2019-06-22T12:05:49+01:00

Unë jam Era

Titulli: Unë jam Era Autor: Ruzhdi Keraj Kopertina: Dr. Bora Keraj Punoi në kompjuter dhe korrektoi: Bukurie Karameta Të gjitha të drejtat janë të autorit. Botimi i parë, 2019 ISBN: 978-9928-296-33-7 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 14x20cm Shtypur në shtypshkronjën e shtëpisë botuese “ADA” Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap. [...]

Unë jam Era2019-07-02T16:53:05+01:00