PËRJETIME POETIKE

PËRJETIME POETIKE VIRON KONA THASHË, TË BËHEM EDHE UNË POET -satirë- Kur shihja aq shumë libra, radhë-radhë me aq shumë fletë, të shkruara, të bukur shkruara, thashë të bëhem dhe unë poet. Leximin e gazetave e braktisa, nga fjalëkryqet dhe skedat hoqa dorë, mendjen nisa ta ushqej me ëndrra, lavdia më thërriste në panteon. Iu [...]

PËRJETIME POETIKE2019-09-14T19:28:08+01:00

OBELISK 219

Revistës Letraro Artistike “OBELISK” Nr. 219, Shtator 2019 www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XI-të i botimit - Nr.219 Del në datë 15 të çdo muaji. Rregjistruar në ISSN International Centre 45 rue de Turbigo, 75003 PARIS FRANCE Adresa e redaksisë: Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë cel: +355 68 221 9016 e-mail: rlushi@yahoo.it Revistën “Obelisk” [...]

OBELISK 2192019-09-14T18:54:27+01:00

Dosja e hapur

Në këtë fundgushti një titulli ri nën logon e shtëpisë botuese “ADA”. Autori Tomorr Dhrimo vjen me vëllimin me tregime “Dosja e hapur”.   Titulli: Dosja e hapur Autori: Tomorr Dhrimo   Korrektor: Pajtim Çaushi   Botimi i parë, 2019 ISBN: 978-9928-296-50-4   Përgatiti për botim: Roland Lushi   ©Të gjitha të drejtat i takojnë [...]

Dosja e hapur2019-08-30T17:24:08+01:00

Një zë në park

Trokitja e saj ishte e ndrojtur. Shkruante në facebook ca statuse, që nuk ishin gjëra të rëndomta e vogëlsira të kota e vanitoze, por kishin esencën e prozës së shkurtër artistike. Në ato pak rrjeshta kishte botë, kishte ravijëzim karakteresh, kishte detaje njerëzore që të ngrohnin. Dhe ishin detaje nga jeta e përditshme, që mbase [...]

Një zë në park2019-08-30T17:18:18+01:00

PËRJETIME POETIKE

PËRJETIME POETIKE VLADIMIR MUÇA   Poezitë e Vladimir Muçës janë në fakt një udhëtim poetik i shpirtit të poetit, një udhëtim jo vetëm gjeografik apo kohor por një udhëtim drejt së panjohurës. Është ajo që kërkon poeti, të panjohurën që ndodhet që në dallgët e detit durrsak, te shpirti i një gruaje, te enigmat e [...]

PËRJETIME POETIKE2019-07-26T11:23:38+01:00