DASMA E GJINKALLËS

Panairi i librit vazhdon e botimet "ADA" vazhdon publikimin e saj më të fundit. “Dasma e Gjinkallës” është një vëllim emocionues i krijuar për të mësuar, për të njohur (sigurisht në botëkuptimin fëminor) gjithçka të rëndësishme. Titulli: DASMA E GJINKALLËS (Poezi-Fabul-këngë ) -Autore: Dava Nikolli -Redaktore & korrektore: Vjollca Shurdha -NB/.Redaktimi e korrektimi i këtij [...]

DASMA E GJINKALLËS2019-11-21T20:37:11+01:00

DERI KUR…

E vështirë për çdo gjë kur e fillon për herë të parë... Që foshnjë e sa rritesh në moshën e pjekurisë së plotë, ku jetën e kupton me të mirat e të ligat e saj, ndjen më shumë ato që të mungojnë, ato që të mundojnë, ato që nuk mundesh t’i arrish asnjëherë e vrapon [...]

DERI KUR…2019-11-21T20:35:34+01:00

GJAHTARËT E NUSELALËS

Në këtë prag Panairi të Librit shtëpia botuese “ADA” publikon botimin e saj më të fundit që njëkohësisht është edhe një nga Fituesit e fondit të Letërsisë për Fëmijë… Fiton në kategorinë Rrëfenja Hysen Kobellari, me motivacionin: “Për merita të spikatura në qëmtimin, përpunimin dhe sjelljen në një kontekst të ri letrar të një trashëgimie [...]

GJAHTARËT E NUSELALËS2019-11-21T20:34:06+01:00

HOTELI MISTERIOZ

....Në këtë libër, autori shkruan: për njeriun, jetën, vdekjen, dashurinë, lirinë, robërinë, ndërgjegjen, religjionin, turmën, vetminë, të vërtetën, gënjeshtrën, jetesën, mbijetesën, modestinë, mendjemadhësinë dhe urtësinë. Ai shkruan shkurt e qartë..... Autori : DENILUJA Titulli: Hoteli misterioz Botimi i parë, 2019 ISBN: 978-9928-269-71-9 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 13.5x20cm Të gjitha të drejtat i [...]

HOTELI MISTERIOZ2019-11-21T20:32:24+01:00

E DUA DRITEN

Fundjava vjen te Botimet “ADA” me një libër me poezi të autores Natasha Shule Titulli: E DUA DRITËN - POEZI AUTORE: NATASHA SHULE REDAKTORE: GERTA BANDILLI Botimi i parë, 2019 ISBN: 978-9928-296-62-7 Përgatiti për botim: Roland Lushi ©Të gjitha të drejtat i takojnë autores Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall. 32. Ap. 7 [...]

E DUA DRITEN2019-11-21T20:30:37+01:00

OBELISK 221

NË TREG NUMRI MË I FUNDIT I REVISTËS LETRARO-ARTISTIKE "OBELISK" Nr. 221 Obelisk 221 Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XI-të i botimit - Nr.221 Nëntor 2019 Del në datë 15 të çdo muaji. Rregjistruar në ISSN International Centre 45 rue de Turbigo, 75003 PARIS FRANCE ISSN: 2225-7896 Adresa e redaksisë: Rruga : [...]

OBELISK 2212019-11-21T20:27:42+01:00

Do t’u them…

Del nga shtypi libri më i fundit i autorit Kujtim Hajdari botimi shtëpisë botuese “ADA”   Do t’u them...- poezi - Autori:  Kujtim Hajdari   Botimi i parë,  2019 ISBN: 978-9928-296-63-4   Përgatiti për botim: Roland Lushi   ©Të gjitha të drejtat i takojnë autorit   Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall. 32. [...]

Do t’u them…2019-11-01T09:40:38+01:00

OBELISK Nr.220

Obelisk 220 Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XI-të i botimit - Nr.220 Tetor 2019 Del në datë 15 të çdo muaji. Rregjistruar në ISSN International Centre 45 rue de Turbigo, 75003 PARIS FRANCE ISSN: 2225-7896 Adresa e redaksisë: Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë cel: +355 68 221 9016 e-mail: rlushi@yahoo.it [...]

OBELISK Nr.2202019-10-15T14:13:25+01:00

ANKESA E MJELLMËS

  ...Ndue Lazri është poet i këngëve të thjeshta, të përjetuara, nga ato që flasin drejtpërdrejtë me lexuesin, pa lëmshin e sforcuar të metaforave të ndërlikuara. Është përvoja e gjatë që e dikton këtë në art, është bindja se arti ka nevojë për dëlirësi, gëzim njeriu, mall, gjendje kënaqësie...     Titulli: ANKESA E MJELLMËS [...]

ANKESA E MJELLMËS2019-10-15T14:00:12+01:00