8 vjet OBELISK

E mendova më të lehtë shkrimin e kësaj përshëndetje në këtë 8-vjetor të revistës, por ja që s’qenka kështu.E para, sepse unë nuk jam mësuar të flas për vete dhe e dyta, sepse çdo numër i saj për mua është një emocion. Tetë vite revistë nuk janë shumë, por nuk janë edhe pak. Filloi me entuziazëm, siç fillojnë tërë punët e më [...]

8 vjet OBELISK2018-03-27T22:44:14+00:00

Tani është vonë, por ja se përse duhej ta kish marrë Nobelin Ismail Kadare

Tani është vonë, por ja se përse duhej ta kish marrë Nobelin Ismail Kadare     Pa asnjë mëndyshje Ismail Kadare e ka patur hak çmimin Nobel për Letërsinë, por kjo duhej të kish ndodhur herët, në çerekun e fundit të shekullit të kaluar. Dhe jo për gjithë krijimtarinë e tij. Natyrisht ajo është e [...]

Tani është vonë, por ja se përse duhej ta kish marrë Nobelin Ismail Kadare2018-03-27T22:42:33+00:00

DOSJET E LETËRSISË DHE ARTIT!

DOSJET E LETËRSISË DHE ARTIT!   Realizmi socialist shqiptar është një zombi në thelb. I vdekur që ecën. Këngët, filmat, librat, artet figurative, arkitektura e shumëçka që përmbledh fjala art vazhdojnë të mbartin stereotipet e kësaj metode artistike dhe më keq akoma: rryme ideologjike. Me rënien e diktaturës në vitin 1990 paradoksalisht përfitoi pikërisht ky [...]

DOSJET E LETËRSISË DHE ARTIT!2018-03-27T22:41:22+00:00

PRIVATIZIMI I PANAIREVE TË LIBRIT

PRIVATIZIMI I PANAIREVE TË LIBRIT Sot, kur klima e libri dhe atmosfera e leximit, sa vjen e bëhen më të acarta, panairet e librit, të krijojnë përshtypjen e fishekzjarrëve festivë që të ngrohin sadopak e të japin një ndjenjë shprese, edhe pse të përkohshme. Historia e panaireve shqiptare të librit zë fill, si shume dukuri [...]

PRIVATIZIMI I PANAIREVE TË LIBRIT2018-03-27T22:40:07+00:00

Private equity firm takes control

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into [...]

Private equity firm takes control2017-10-26T20:04:07+00:00

Entertainment industry acquisitions

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into [...]

Entertainment industry acquisitions2017-10-26T20:04:07+00:00

What acquisitions should you make?

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into [...]

What acquisitions should you make?2017-10-26T20:04:07+00:00