OBELISK Nr.220

Obelisk 220 Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XI-të i botimit - Nr.220 Tetor 2019 Del në datë 15 të çdo muaji. Rregjistruar në ISSN International Centre 45 rue de Turbigo, 75003 PARIS FRANCE ISSN: 2225-7896 Adresa e redaksisë: Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë cel: +355 68 221 9016 e-mail: rlushi@yahoo.it [...]

OBELISK Nr.2202019-10-15T14:13:25+01:00

ANKESA E MJELLMËS

  ...Ndue Lazri është poet i këngëve të thjeshta, të përjetuara, nga ato që flasin drejtpërdrejtë me lexuesin, pa lëmshin e sforcuar të metaforave të ndërlikuara. Është përvoja e gjatë që e dikton këtë në art, është bindja se arti ka nevojë për dëlirësi, gëzim njeriu, mall, gjendje kënaqësie...     Titulli: ANKESA E MJELLMËS [...]

ANKESA E MJELLMËS2019-10-15T14:00:12+01:00

Aorta e dimrit

Një vëllim i bukur poetik nga një autor i njohur vjen këtë fillimjavë te botimet “ADA”   Autor: Pirro Loli Titulli i librit: Aorta e dimrit Redaktor: Zimo Krutaj Design: Xhina Çaçi Copyright: Autori, të gjitha të drejtat të rezervuara.   ISBN: 978-9928-296-59-7   Përgatiti për botim: Roland Lushi   Shtëpia Botuese “ADA” Rruga: Mihal [...]

Aorta e dimrit2019-10-14T08:49:39+01:00

Diçka po vdes mes buzëve

Nga botimet më të fundit të shtëpisë botuese “ADA” Autor: Xhuljeta Kondi Titulli: © Copyright: Xhuljeta Kondi Redaktor letrar, organizimi grafik, kopertina Arben Bllaci Shtëpia Botuese “ADA” Rruga: Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7 E-mail: rlushi@yahoo.it Cel: +3554 68 221 9016 Tiranë, shtator 2019 SHTYPUN NË SHTYPSHKRONJËN E SHTËPISË BOTUESE”ADA” TË GJITHË LIBRAT E BOTUAR TE [...]

Diçka po vdes mes buzëve2019-10-01T10:35:27+01:00

DIMRAT E FATIT

… Dimrat e fatit është një koleksion poezish që tregon një jetë të tërë emocionesh, gëzimesh, ndezjesh, por mbi të gjitha vuajtjesh, të pranuara me forcë të jashtëzakonshme nga autorja… Titulli: -Poezi- -Autore: Dava Nikolli -Redaktore & korrektore: Vjollca Shurdha -NB/.Redaktimi e korrektimi i këtij libri është bërë në bazë të liçencës poetike. ISBN: 978-9928-296-57-3 [...]

DIMRAT E FATIT2019-10-01T10:19:14+01:00

BISEDË ME VETEN

Sot jetojmë në një kohë ku gjithçka priret drejt kompleksitetit. I vetmi shpëtim është të mendojmë dhe përmes mendimeve t’iu japim kuptim gjurmëve që lëmë pas...   Bisedë me veten - poezi - Autori:  Fatjon Kadillari Redaktor letrar: Eris Rusi Redaktor gjuhësor: Flutura Kamberi Përkujdesja grafike: Brolin Dakoli Pikturoi imazhin: Erblin Dedja   Botimi i [...]

BISEDË ME VETEN2019-09-27T13:16:20+01:00

MIKESHAT E BLLOKUT

Tregime te zgjedhura Konstandin Dhamo Redaktore: Ela Dhamo Në kopertinë: Dritë dhe Errësirë - tablo nga CHAGALL Botimi i parë, 2019 ISBN: 978-9928-296-52-8 Përgatiti për botim: Roland Lushi ©Të gjitha të drejtat i takojnë autorit Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall 32. Ap. 7 Cel: 068 22 190 16 Tiranë, shtator 2019 Shtypur [...]

MIKESHAT E BLLOKUT2019-09-24T12:09:44+01:00

PËRJETIME POETIKE

PËRJETIME POETIKE VIRON KONA THASHË, TË BËHEM EDHE UNË POET -satirë- Kur shihja aq shumë libra, radhë-radhë me aq shumë fletë, të shkruara, të bukur shkruara, thashë të bëhem dhe unë poet. Leximin e gazetave e braktisa, nga fjalëkryqet dhe skedat hoqa dorë, mendjen nisa ta ushqej me ëndrra, lavdia më thërriste në panteon. Iu [...]

PËRJETIME POETIKE2019-09-14T19:28:08+01:00