Ndahen Çmimet Kombëtare të Letërsisë 2019.

Çmimin e parë në këtë kategori  e fitoi

“Kartolina e zileve”, Shkëlzen Zalli,

Shtëpia Botuese”ADA”

Motivacioni: Duke plazmuar majën e përvojave të tij si poet, nëpërmjet lartësimit të fjalës dhe poezisë së tij në nivelin e mjeshtërve të letërsisë për fëmijë.

 

Në letërsinë për fëmijë shtëpia botuese “ADA” sivjet kishte tre libra të numinuar: “Kartolina e zileve: nga Shkëlzen Niman Zalli – Shtëpia botuese “ADA”

“Një libër për yjet” nga Alma Zenellari – Shtëpia botuese “ADA”

“Bota është sa nëna ime” nga Iliaz Bobaj – Shtëpia botuese “ADA”

Dhe çmimin e parë në këtë kategori  e fitoi  “Kartolina e zileve”, Shkëlzen Zalli