Cili nga ne nuk e mban mend heqjen e fletëve të një luleje për të kërkuar dhe luftuar kundër dyshimit të tmerrshëm për dashurinë ose personin që dashurojmë…!
Cili nga ne nuk e mban mend puthjen e tij të parë.
Thonë se dashuria është misterioze, magjike, k­omplekse, e vështirë, imazh provokues në mendime, e pamatshme, ekstaz e papërcaktueshme. Dash­uria është durim, është mirësi.
Dashuria është…..dashuri. Te­k secili ajo shprehet në mënyra të ndryshme. Është e rëndësishme të qëndrosh në dashuri. Dashuria është ajo fije që mban të lidhur dy njerëz, e që çon në besimin, intimitetin dhe ndërvaresinë e tyre. Dashuri do të thotë ti qëndrosh pranë dikujt që ka nevojë për dashuri. Dashuria e vërtetë është bekim i natyrës. Nëse do dashuri duhet të dashurosh. Këtë ka bërë njerëzimi që në fillesën e tij. Ka dashuruar e ka shkruar për të. Modestisht kemi sjellë një buqetë me lule dashurie për ditën e të dashuruarve në këtë numër të revistës OBELISK.
Obelisk 271
Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”
Periodike letraro-artistike
Viti XVI-të i botimit – Nr.271
SHKURT 2024
Del në datë 15 të çdo muaji.
Rregjistruar në ISSN
International Centre 45
rue de Turbigo, 75003 PARIS
FRANCE
ISSN: 2225-7896
Adresa e redaksisë:
Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë
cel: +355 68 221 9016
e-mail: rlushi@yahoo.it
Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).
“Obelisk” mund ta lexoni edhe në internet në adresën:
Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,
Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.
Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në
e-mail: rlushi@yahoo.it
Nr. llog. B.K.T
Lekë: 515001834
IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA
Shtypet në shtypshkronjën
e Shtëpisë Botuese “ADA”
Tiranë 2024
Tirazhi: 250 copë
Gjej rastin të falenderoj të gjithë pjesmarrësit e këtij numri të revistës OBELISK që ju përgjigjën pozitivisht kërkesës sonë për të qenë pjesë e e saj. Shtëpia botuese ADA këtë vit ka projekte të shumta të cilat edhe me mbështetjen tuaj shpresoj të bëhen realitet e festa të bukura të librit.
BOTUESI
AGIM BAJRAMI
AGRON SHELE
AHMET MEHMETI
ALFRED MOLLOHOLLI
ALMA ZENALLARI
ANA LIMAJ
ANILA DAHRIU
ANTONIA POZZI
ARBEN SHAHOLLI
ARIAN LEKA
ARISTDH ÇIPA
ASTRITLULAJ
BAJAME HOXHA
BASIR BUSHKASHI
BEKIM BLAKU
BORIS PASTERNAK
BRIKEN ZENUNI
DAVA NIKOLLI
DELINA KREKA
DELO ISUFI
DINOS KUBATIS
DRITERO AGOLLI
EMI KROSI
ERGET CENOLLI
ERIS RUSI
FAIK KONICA
FATBARDHA SULAJ
FATMIR MUSAI
FATOS ARAPI
FLORA SHABI
FREDERIK RESHPJA
GENCI MUCOLLARI
GERTA BANDILLI
GEZIM BUNA
GURALI SPAHILLARI
HAVA MUÇOLLARI
ILIAZ BOBAJ
ILIR KUSHI
ISMAIL KADARE
JANAQ PANI
JANIS RICOS
JON DEKONESKU
JORGO BILACI
KOÇI PETRITI
KONSTANDINOS KAVAFIS
LANDA MOLISHTI
LEONARD BIXHILI
LETA GURANJAKU
LIDA LAZAJ
LOLA MEÇAJ
MARTIN CAMAJ
MIGENA ARLLATI
MILI DAS
MIMOZA EREBARA
MIMOZA REXHVELAJ
MIRA NIKOLLA
NAIM JONUZI
NDOC GJETJA
NURIE BADUNI
OLTJONA SELAMAJ
PANO TAÇI
PËRPARIM HYSI
PETRAQ RISTO
PETRIT SULAJ
PETROS ARBEN TREBICKA
PIRO MILLONA MINELLA
POLO ÇIPA
POZAET QOSE
PRANVERA GJONI
RAKELA ZOGA
ROLAND GJOZA
ROLAND MUSTA
SAMIR PARIHANA
SHANDOR PETEF
SKENDER RUSI
SONJA HAXHIA
TON ZMALI
VLADIMIR MUÇA
XHELALADIN RUMI
XHULJETA KONDI
ZYRA AHMETAJ