Në treg numri më i fundit i revistës Obelisk 273

 

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti XVI-të i botimit – Nr.273

PRILL 2024

Del në datë 15 të çdo muaji.

 

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

ISSN: 2225-7896

 

Adresa e redaksisë:

Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë).

 

“Obelisk”  mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

www.botimetada.com

 

Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.

 

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Nr. llog. B.K.T

Lekë: 515001834

IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA

Shtypet në shtypshkronjën

e Shtëpisë Botuese “ADA”

 

Tiranë 2024

Tirazhi: 250 copë

 

NË BRENDËSI:

 

Nobelistë në OBELISK

Wislawa Szymborska

Përkthyer nga Pandeli Çina

 

GIUSEPPINA   IRENE   GROCCIA

MENDJA SYTË ZEMRA

Shqipëroi ANILA DAHRIU

 

TREGIM – “Horoskopi” i një burri të zgjuar

Nga Përparim Hysi

Cikël poetik  nga  Lutfi Brami

Nga botimet ADA

Haideja, Vajza e Ali Pashë Tepelenës!

Nga Servet Bytyçi

 

Të gjitha dashuritë në gërshetën e përjetimit dhe pamposhtësisë nëpër kohë!…

Nga Adem Xheladini, Kërçovë

 

Cikël poetik  nga

Albert Habazaj

 

-Tregim satirik –

Mblesja

nga GABRIELA  TIMORI

 

Ekskluzive Për OBELISK

Poezi nga Gianni Rodari

Përktheu Angela Kosta

 

ANALIZË SHKENCORE – ARTISTI & KRITIKA

ARTIST BUJAR LUCA

ABSTRAKSIONISTI LIRIK BASHKËKOHOR

Nga IRINA HYSI

 

Cikël poetik  nga

Ar Alsana