Nga botimet më të fundit të shtëpisë botuese ADA

 

Titulli: Selko Sahara – Poezi

Autor: Selman Koka

Redaktor, Korrektor: Afrim Sala

 

 

 

ISBN: 978-9928-823-18-2

 

Të gjitha të drejtat i takojnë autorit

 

Përgatiti për botim: Roland Lushi

 

Shtëpia botuese “ADA”

Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7

www. botimetada.com

Cel: 068 22 190 16

 

Tiranë, qershor 2024

 

CIP Katalogimi në botim BK Tiranë

Koka, Selman

Selko Sahara; poezi / Selman Koka

red. Afrim Sala.

– Tiranë : Ada, 2024.

64 f. ; 20 cm.

ISBN: 978-9928-823-18-2

1.Letërsia shqipe 2.Poezia

821.18 -1

 

 

 

I lindur vetëm pak vite, pas luftës së II botërore, e kaloj jetën duke luftur kundër regjimit të egër që e largoj nga ai fshat i ngrohtë i vendlindjes së  tij, drejt një regjimi që u cilësua me vonë si ndër më të egrit në botë.

Ai luftoj me veten pse nuk realizoj ëndrrat edhe pse i duhej të sakrifikonte shumë.

Luftoj me varfërine që mbolli në familjet shqiptare të atyre viteve regjimi diktatorial.

Poetit tonë perveç këtyre luftrave të pamëshirshme që herë pas here mund ti kushtonin dhe jetën….pasi jo rrallëhere rebelohej..dhe këtë rebelim e gjejme më së miri të përshkruar në këto vargje që poetit tonë,që i kanë dalë nga shpirti plot plagë, të shkaktuara prej varfërisë ..urrejtjtjes dhe dashurisë.

Pas gjithe atyre halleve ai e gjeti kohën ti hapë dyert e zemrës dhe ti tregoj lexuesit sa bukur i vjershëron dashurise, ashtu siç shprehet edhe vetë autori ” do ti vjershëroj gjithmonë dashurisë.”

Lexuesi duke shfletuar në faqet e këtij libri të mrekullueshëm do kuptoj, sakrificën e tij në dashuri dhe në luftë.

Ai nuk e jetoi në paqe atë dashuri të pastër dhe të  fortë…por i vjershëroj asaj në menyrën më të forte që mundi..absolutisht një lufëtar i pathyeshëm në këtë jetë..që dalëngadalë e përpiu me goditjet e saj.

Kujtimi i luftës së tij do skalitet fort në këtë vëllim poetik.

 

 

Redaktori

Afrim Sala