Obelisk 243

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti XIII-të i botimit – Nr.243

TETOR 2021

Del në datë 15 të çdo muaji.

 

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

ISSN: 2225-7896

 

Adresa e redaksisë:

Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).

 

“Obelisk”  mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

www.botimetada.com

 

Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.

 

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Nr. llog. B.K.T

Lekë: 515001834

IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA

Shtypet në shtypshkronjën

e Shtëpisë Botuese “ADA”

 

Tiranë 2021

Tirazhi: 250 copë

 

Në këtë numër:

Me rastin e 110 vjetorit të lindjes

 

MIGJENI

poeti më i madh

i viteve tridhjetë

 

FITUES I NOBEL 2021

Abdulrazak Gurnah

I ftuar i numrit

LEONARD BIXHILI

– Intervista –

Me autoren më të re ALAKSANDRA PANO

Intervistoi  Klodiana Shpendi

 

– Nuk i kuptoj poetët e vendit tim

nga Melsen L. Kafilaj

Në kujtim të Milianov Kallupit

Humbellë në shpirtin e gurit – HAIKU

-POEZI E PËRKTHYER

PAUL CELAN

NAZIM HIKMET

WISLAWA SZYMBROSKI

PABLO NERUDA

ANNE SEXTON

Përkthyer nga Petrit SULAJ

TREGIM

– FRANCIS

nga Gi De MOPASAN

-Tabela e qarkullimit

nga Shaban RAMA

SKICË HUMORISTIKE

-”Muço, qofsh i lumtur…!”

nga Besnik L. CAKA

NGA BOTIMET ADA

-Kujtimet e një mjeku, udhëtim i një jete

nga Lindita RUSHITI

– Ngjarja, si këndvështrim

ndaj fenomeneve të kohës

në prozat e MIGJENIT dhe LU XUN

ng Eranda ALLMETAJ

MIQ NË OBELISK

-Valle e çmendur

nga Samir PERIHANA