Në treg numri më i fundit i revistës letraro-artistike OBELISK

 

Obelisk 244-245

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti XIII-të i botimit – Nr.244-245

NËNTOR-DHJETOR 2021

Del në datë 15 të çdo muaji.

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

ISSN: 2225-7896

Adresa e redaksisë:

Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).

“Obelisk” mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

www.botimetada.com

Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

Nr. llog. B.K.T

Lekë: 515001834

IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA

Shtypet në shtypshkronjën

e Shtëpisë Botuese “ADA”

Tiranë 2021

Tirazhi: 250 copë

 

 

Në këtë numër:

-BOTIMET ADA

NË PANAIRIN E LIBRIT

TIRANA 2021

-KANUNI – DËSHMI E QENËSISHME E LIGJËSIVE TË LASHTA TË JETESËS SË NJERIUT TONË

Nga Prof.Dr.  Anton Nikë Berisha

  • Realizmi magjik

i Resmi Osmanit

nga Ahmet  Mehmeti

-Tregim

EZMERKA – nga Pali SHTEMBARI

 

-Nga botimet ADA-

Një zë i shqetësuar

për kohën dhe njeriun…

Nga Basir Bushkashi

 

-Poezi nga Sylvia Plath

Perkthyer nga Petrit Sulaj

-Poezi nga IRMA KURTI

SHELGU LOTUES

-Poezi nga Liza Brozi

-Miq në Obelisk

Poezi nga Mirela Xhava

-Nobelistë në OBELISK

SEINT-XHON PERSI

-Haiku nga Robert SHKURTI

-10 Haiku nga Petrit SULAJ