Në treg numri më i fundit i revistës “OBELISK” Nr. 253

 

 

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti XIV-të i botimit – Nr.253

GUSHT 2022

Del në datë 15 të çdo muaji.

 

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

ISSN: 2225-7896

 

Adresa e redaksisë:

Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).

 

“Obelisk”  mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

www.botimetada.com

 

Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.

 

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Nr. llog. B.K.T

Lekë: 515001834

IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA

Shtypet në shtypshkronjën

e Shtëpisë Botuese “ADA”

 

Tiranë 2022

Tirazhi: 250 copë

 

PËR JETËN

 

Cikël poetik nga ILIAZ  BOBAJ

Revista Obelisk i uron poetit në 70 Vjetorin e Ditëlindjes, jetëgjatësi e krijimtari të begatë.

 

 

NË BRENDËSI:

 

– Leximi si proces vlerësimi në korrikun përvëlues

nga EMI KROSI

 

– Melankolia e papërfunduar UMBERTO SABA

nga Erjon Muça

 

–  Poezi-Ti je e bukur –

Simenono Armitage

Përkthyer nga Samir Perihana

 

– Cikël poetik nga Alma TEFA

 

-Cikël nate dhe pagjumësie

Nga Armand Braho

– “Broduej i Tiranës” krijim me vlera artistike dhe historike

Nga BUJAR QESJA

 

-Zgjimi i ditës në mesnatë

nga Edmond Shallvari

 

-Laboratori i krijimit letrar

POEZI

Gerta Bandilli

Enea Ruçi

Valbona Lola

Mario Çaçi

Suela Cenolli Armata

Eneida Zenullari

Erinda Medolli

Fatjon Kadillari

 

-RASTI HIKMET nga Petrit Sulaj

 

-Vargmali i një romani

nga Ziko Kapurani

Shënime për romanin “Kali i shalës”