Obelisk 257

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti XIV-të i botimit – Nr.257

DHJETOR 2022

 

 

 

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

ISSN: 2225-7896

 

Adresa e redaksisë:

Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).

 

“Obelisk”  mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

www.botimetada.com

 

Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.

 

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Nr. llog. B.K.T

Lekë: 515001834

IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA

Shtypet në shtypshkronjën

e Shtëpisë Botuese “ADA”

 

Tiranë 2022

Tirazhi: 250 copë

 

NË KËTË NUMËR:

-Botimet ADA 2022

KADARE NË KANONIN EVROPIAN DHE BOTËROR,  VËSHTRIM KRAHASUES   Nga Ahmet MEHMETI

 

-Miq në OBELISK

Mara Venuto

Lucilla Trapazzo

Dalila Hiaoui

Përktheu nga italishtja  Arjan Kallço

 

-Cikël interpretimesh

Hemetizmi instiktiv

Artur Rimbaud

Ideuar nga (Hamdi) Erjon Muça

 

-Tregimi i numrit

PROTEZAT

Nga Fitim Sula

-Poezia

Poezi  nga  Ilda  Tripodi

Poezi  nga  Giuseppina Irene Groccia

Përgatiti dhe shqipëroi   Anila Dahriu

Poezi  nga  Sokrat Kotherja

 

 

-ORJOL SPAHO

Fenomeni që i foli botës në 40 gjuhë

Nga Çelik Petriti

-Rasti  RICOS Nga Petrit Sulaj