Të hënën në treg numri më i fundit

i revistës Obelisk 264

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti XV-të i botimit – Nr.264

KORRIK 2023

Del në datë 15 të çdo muaji.

 

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

ISSN: 2225-7896

 

Adresa e redaksisë:

Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).

 

“Obelisk”  mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

www.botimetada.com

 

Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.

 

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Nr. llog. B.K.T

Lekë: 515001834

IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA

Shtypet në shtypshkronjën

e Shtëpisë Botuese “ADA”

 

Tiranë 2023

Tirazhi: 250 copëNë vend të editorialit

 

NË KËTË NUMËR

Ku shkojnë fondet për krijuesit dhe krjimtarinë?

Nga Fitim Sula

– E veçanta futuriste e modernitetit poetik të Skënder  Buçpapës

Nga Vladimir Muça

– Kur filloj të mos dua

Nga Jani Duri

Poezi nga

–  Adrian Qerimaj

– Giuseppina Irene Groccia

– Dava Nikolli

– Ðorðe Krajišnik

Tregim

  • RRAHËSI I LEXUESVE

Nga LUAN LAZE

  • NGADHËNJIMI I LULESHQERRAVE

Nga FITIM SULA

 

– NGA BOTIMET ADA

-Mendime rreth vëllimit poetik “Për te ti udhëtoj”

Nga Niku Rramollari

– Rreth vëllimit me tregime dhe ese “ Fytyra e jetës”

Nga Vjollca Shurdha

– Mendime rreth vëllimit poetik “ Vallëzoj me dallgët”

Nga Çelik Petriti