Në treg numri më i fundit i revistës Obelisk 266

 

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti XV-të i botimit – Nr.266

SHTATOR 2023

Del në datë 15 të çdo muaji.

 

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

ISSN: 2225-7896

 

Adresa e redaksisë:

Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).

“Obelisk” mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

www.botimetada.com

Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Nr. llog. B.K.T

Lekë: 515001834

IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA

 

Shtypet në shtypshkronjën

e Shtëpisë Botuese “ADA”

Tiranë 2023

Tirazhi: 250 copë

 

NË KËTË NUMËR:

 

– CIKËL POETIK NGA

MÁRIA FERENČUHOVÁ

Përkthyer nga Arian LEKA

– FJALË PËR POEMËN

“HARKU I VJETËR”

TË MET DERVISHIT

nga Vangjush Saro

– Cikël poetik nga

Giosuè Alessandro Giuseppe Carducci

Përktheu: Angela Kosta

– Tregim

Dollia

nga Robert Shkurti

Poezi:

Izet Shehu

Arjan Kallço

Bekim Blaku

Vladimir Shyti

– Nënë Tereza në shtatë shpalime

nga Anton Nikë Berisha

– KUR TEKSTI POETIK

MBART HIJEN E VET

nga Vladimir Muça

– NJË STREHËZ PËR NJERËZIT

E PASHËRUESHËM

nga Roland Lushi