Autori: MIMOZA GRUDA
Titulli : TA KISHA FALUR VIRGJERINE
Redaktor: TONIN NIKOLLI
Kopertina: GJONATAN NIKOLLI

Botimi i parë, 2016
ISBN 978-9928-223-55-5

Përgatiti për botim: Roland Lushi

Formati : 13.5x20cm

Të gjitha të drejtat i takojnë autores
Tirazhi 250 kopje

Botimet ADA
Shtëpia botuese “ADA”
Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20
Cel: 068 22 190 16
Tiranë, dhjetor 2016

CIP Katalogimi në botim BK Tiranë
Gruda, Mimoza
Ta kisha falur virgjërinë : poezi / Mimoza Gruda ;
red. Tonin Nikolli. – Tiranë : Ada, 2016
96 f. ; 20 cm.
ISBN 978-9928-223-55-5
1.Letërsia shqipe 2.Poezia
821.18 -1

PARATHËNIE

MIMOZA GRUDA – NJË ZË POETIK QË RIKTHEHET NE MOSHËN E PASIONIT.

Dikush duhet ta mbajë mend, kur një grua e bukur, elegante dhe e qeshur, duke u prezantuar ne GRILIATEN POETIKE të VERONËS, ngarkuar me nje mal emocionesh dhe ndrojtje, tha:
– Unë jam Mimoza Gruda prej Shkodret….!
Qeshëm dashamirësisht të gjithë, por kuptuam, se midis nesh, kishte ardhur një mike artiste.
E kam njohur rastësisht, siç kam njohur pjesën dërmuese të miqve në internet. Më bënte përshtypje, se nuk mungonte gati asnjëherë, në krijimet e mia modeste. Dikush që të ndjek, ose është një i apasionuar me shpirt pas poezisë, ose është vetë poet….Me këtë sensacion, u prezantova dhe zbulova se brenda shpirtit te Mimoza Grudës, rrinte një gacë e mbuluar me hirin e braktisjes, që nga mosha e artë e rinisë… Provova t’i fryj… Gaca shkëndijonte akoma….Nuk ishte shuar përfundimisht….. Në vazhdim folëm gjatë për poezinë, derisa, një ditë, ajo mori guximin dhe më dërgoi një lirikë, e cila më befasoi…. Nga ky moment, kemi bashkëpunuar dhe kam maturuar me gezim dhe lumturi rrugën e saj të rritjes.
Karakteristikë e krijimtarisë së saj, është spontaniteti i veçantë, me të cilin zgjedh subjektin lirik, mënyra BIO e të thënit, gërshetuar me gjetjet befasuese, me një leksik të thjeshtë, por depërtues, qe të ngjall kënaqësi estetike, emocion shpirtëror dhe meditim ndiesor.
Do vini re shpejt, mënyrën e të shprehurit. Gjate një redaktimi të lehtë, nuk kam cënuar larminë e gjuhës, si një veçori origjinale të Mimozës. Një gërshetim i mrekullueshëm i dialektit spontan, të origjinës së autores, me gjuhën zyrtare, shpeshherë edhe brenda një poezie…
Veçori tjetër është forca lirike e zbulimit “ nudo “ të shpirtit, në raportin ndërshpirtëror të njerzve.
Miq!
Mos pritni të lexoni KRYEVEPRA!
Por ju ftoj të lexoni LIBRIN SPONTAN, “ TA KISHA FALUR VIRGJRINË “, që poetja ua ofron me bujari dhe sinqeritet dhe shijoni shpirtin krijues te një poeteje, që po RIKTHEHET NE MOSHËN E PASIONIT TË DIKURSHËM, me pretendime modeste, por me dëshirë, vullnet dhe përkushtim të madh, për të bërë udhëtimin e saj në artin poetik. Mendoj se është në udhë të mbarë!