About billyzh

This author has not yet filled in any details.
So far billyzh has created 155 blog entries.

Tani është vonë, por ja se përse duhej ta kish marrë Nobelin Ismail Kadare

Tani është vonë, por ja se përse duhej ta kish marrë Nobelin Ismail Kadare     Pa asnjë mëndyshje Ismail Kadare e ka patur hak çmimin Nobel për Letërsinë, por kjo duhej të kish ndodhur herët, në çerekun e fundit të shekullit të kaluar. Dhe jo për gjithë krijimtarinë e tij. Natyrisht ajo është e [...]

Tani është vonë, por ja se përse duhej ta kish marrë Nobelin Ismail Kadare2018-03-27T22:42:33+01:00

DOSJET E LETËRSISË DHE ARTIT!

DOSJET E LETËRSISË DHE ARTIT!   Realizmi socialist shqiptar është një zombi në thelb. I vdekur që ecën. Këngët, filmat, librat, artet figurative, arkitektura e shumëçka që përmbledh fjala art vazhdojnë të mbartin stereotipet e kësaj metode artistike dhe më keq akoma: rryme ideologjike. Me rënien e diktaturës në vitin 1990 paradoksalisht përfitoi pikërisht ky [...]

DOSJET E LETËRSISË DHE ARTIT!2018-03-27T22:41:22+01:00

PRIVATIZIMI I PANAIREVE TË LIBRIT

PRIVATIZIMI I PANAIREVE TË LIBRIT Sot, kur klima e libri dhe atmosfera e leximit, sa vjen e bëhen më të acarta, panairet e librit, të krijojnë përshtypjen e fishekzjarrëve festivë që të ngrohin sadopak e të japin një ndjenjë shprese, edhe pse të përkohshme. Historia e panaireve shqiptare të librit zë fill, si shume dukuri [...]

PRIVATIZIMI I PANAIREVE TË LIBRIT2018-03-27T22:40:07+01:00

Epigrami dhe evropa

Autori : DENILU Titulli : Epigrami dhe evropa Redaktimi : Dorjana Sterkaj Kopertina Agim Sulaj… Karikaturist dhe piktor. Botimi i parë, 2016 ISBN: 978-9928-223-27-2 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 13.5x20cm Të gjitha të drejtat i takojnë autorit Botimet ADA Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20 Cel: 068 22 190 16 Tiranë, [...]

Epigrami dhe evropa2018-02-28T17:40:38+01:00

154 Sonete

Ai i kushtoi plot 154 sonete dashurisë, të cilat u botuan në vitin 1609. Ndaj edhe soneti anglez quhet shpesh soneti shekspirian. Kam kënaqësinë t’ju njoftoj të dashur miq që mozaikut të botimeve te shtëpia botuese ADA, i shtohet me një shqipërim profesional nga Maksim RAKIPAJ botimi i këtyre soneteve. BOTUESI Ja kushtoj mbesës sime [...]

154 Sonete2018-02-28T17:36:54+01:00

Ujëvarë shpirti

Titulli Ujëvarë shpirti Autori Eduart Mata Redaktoi Lulzim Hajdari Korrektoi Berzat Hasa Punoi në kompjutër Hata Onuzi Kopertina Hazbi Dida Nën Kujdesin e Lsha Kukës Botimi i parë, 2016 ISBN: 978-9928-223-25-8 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 13.5x20cm Të gjitha të drejtat i takojnë autorit Botimet ADA Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Nasi Pavllo [...]

Ujëvarë shpirti2018-02-28T17:35:29+01:00

3 gojë, të pangopurat e jetës sime

Autore: Bukurije Bushati Korrektore: Klaudia Malaj Redaktore: Klaudia Malaj Piktura e kopertinës: Elona Marikaj © 2016 Bukurije Bushati Të gjitha të drejtat të rezervuara Botimi i parë, 2016 ISBN: 978-9928-223-26-5 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 13.5x20cm Botimet ADA Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20 Cel: 068 22 190 16 Tiranë, tetor [...]

3 gojë, të pangopurat e jetës sime2018-02-28T17:28:01+01:00

FLAKËRIMA SHPIRTI

Autor--Hamdi Skeja Titulli--FLAKËRIMA SHPIRTI Redaktore&Korrektore –Vjollca Shurdha N.B./Redaktimi e korrektimi i poezive të librit, si dhe përpunimi i tyre; është bërë në bazë të liçencës poetike. Kopertina: Mariza Gjici, Dritan Thomaraj Përgatiti për botim : Roland Lushi Formati: 14 X 21 Copyright: Autori Botimet ADA Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20 Cel: 068 [...]

FLAKËRIMA SHPIRTI2018-02-28T17:26:30+01:00

PRANVERË PËR TY

ELONA ROPI MEHMETAJ PRANVERË PËR TY Poezi Redaktor: Ilmi Dervishi Recenca: Vangjeli Verori Mehemetaj Korektor: Olimbi Shore Botimi i parë, 2016 ISBN: 978-9928-223-29-6 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 13.5x20cm Të gjitha të drejtat i takojnë autor Botimet ADA Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20 Cel: 068 22 190 16 Tiranë, tetor [...]

PRANVERË PËR TY2018-02-28T17:25:14+01:00

Epigrame të pakrehura

Autori : DENILU Titulli : Epigrame të pakrehura Redaktimi : Oltjona Selamaj Kopertina Agim Sulaj… Karikaturist dhe piktor. Botimi i parë, 2016 ISBN: 978-9928-223-34-0 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 13.5x20cm Të gjitha të drejtat i takojnë autorit Botimet ADA Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20 Cel: 068 22 190 16 Tiranë, [...]

Epigrame të pakrehura2018-02-28T17:23:17+01:00