Prof. Dr. Agim Deva  –  studiues i shquar i letërsisë shqipe për fëmijë

  Nga Prof.As. Dr. Astrit Bishqemi     Agim Deva qe jo vetëm një krijues i shquar në letërsinë shqipe për fëmijë, por edhe studiues i palodhur i kësaj fushe me botimet: Romani ynë për fëmijë (1977); Poezia shqipe për fëmijë, 1872-1980 (1982); Fjala e përjetimi (1983) etj. Te studimi për romanin ai u përqëndrua [...]

Prof. Dr. Agim Deva  –  studiues i shquar i letërsisë shqipe për fëmijë2019-11-21T14:27:55+01:00

Punëtori i thjeshtë i shkrimtarisë ose letërsia mes meje dhe teje

Punëtori i thjeshtë i shkrimtarisë ose letërsia mes meje dhe teje nga Ramiz GJINI   Ndryshe nga socrrealizmi, që solli  para lexuesit  letërsinë  e përcudnuar të marrëveshjes solide mes   pushtetit dhe shkrimtarit,  pasnëntëdhjeta, krahasdisa vlerave të lëna në hije, shfaqi  edhe një  dukuri masive negative, kryesishtnë gjininë  e prozës dhe poezisë. Mendoj, se lipset të merremi më [...]

Punëtori i thjeshtë i shkrimtarisë ose letërsia mes meje dhe teje2019-11-21T14:27:05+01:00

Epigrami dhe evropa

Autori : DENILU Titulli : Epigrami dhe evropa Redaktimi : Dorjana Sterkaj Kopertina Agim Sulaj… Karikaturist dhe piktor. Botimi i parë, 2016 ISBN: 978-9928-223-27-2 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 13.5x20cm Të gjitha të drejtat i takojnë autorit Botimet ADA Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20 Cel: 068 22 190 16 Tiranë, [...]

Epigrami dhe evropa2018-02-28T17:40:38+01:00

154 Sonete

Ai i kushtoi plot 154 sonete dashurisë, të cilat u botuan në vitin 1609. Ndaj edhe soneti anglez quhet shpesh soneti shekspirian. Kam kënaqësinë t’ju njoftoj të dashur miq që mozaikut të botimeve te shtëpia botuese ADA, i shtohet me një shqipërim profesional nga Maksim RAKIPAJ botimi i këtyre soneteve. BOTUESI Ja kushtoj mbesës sime [...]

154 Sonete2018-02-28T17:36:54+01:00

Ujëvarë shpirti

Titulli Ujëvarë shpirti Autori Eduart Mata Redaktoi Lulzim Hajdari Korrektoi Berzat Hasa Punoi në kompjutër Hata Onuzi Kopertina Hazbi Dida Nën Kujdesin e Lsha Kukës Botimi i parë, 2016 ISBN: 978-9928-223-25-8 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 13.5x20cm Të gjitha të drejtat i takojnë autorit Botimet ADA Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Nasi Pavllo [...]

Ujëvarë shpirti2018-02-28T17:35:29+01:00

3 gojë, të pangopurat e jetës sime

Autore: Bukurije Bushati Korrektore: Klaudia Malaj Redaktore: Klaudia Malaj Piktura e kopertinës: Elona Marikaj © 2016 Bukurije Bushati Të gjitha të drejtat të rezervuara Botimi i parë, 2016 ISBN: 978-9928-223-26-5 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 13.5x20cm Botimet ADA Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20 Cel: 068 22 190 16 Tiranë, tetor [...]

3 gojë, të pangopurat e jetës sime2018-02-28T17:28:01+01:00

FLAKËRIMA SHPIRTI

Autor--Hamdi Skeja Titulli--FLAKËRIMA SHPIRTI Redaktore&Korrektore –Vjollca Shurdha N.B./Redaktimi e korrektimi i poezive të librit, si dhe përpunimi i tyre; është bërë në bazë të liçencës poetike. Kopertina: Mariza Gjici, Dritan Thomaraj Përgatiti për botim : Roland Lushi Formati: 14 X 21 Copyright: Autori Botimet ADA Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20 Cel: 068 [...]

FLAKËRIMA SHPIRTI2018-02-28T17:26:30+01:00

PRANVERË PËR TY

ELONA ROPI MEHMETAJ PRANVERË PËR TY Poezi Redaktor: Ilmi Dervishi Recenca: Vangjeli Verori Mehemetaj Korektor: Olimbi Shore Botimi i parë, 2016 ISBN: 978-9928-223-29-6 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 13.5x20cm Të gjitha të drejtat i takojnë autor Botimet ADA Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20 Cel: 068 22 190 16 Tiranë, tetor [...]

PRANVERË PËR TY2018-02-28T17:25:14+01:00

Epigrame të pakrehura

Autori : DENILU Titulli : Epigrame të pakrehura Redaktimi : Oltjona Selamaj Kopertina Agim Sulaj… Karikaturist dhe piktor. Botimi i parë, 2016 ISBN: 978-9928-223-34-0 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 13.5x20cm Të gjitha të drejtat i takojnë autorit Botimet ADA Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20 Cel: 068 22 190 16 Tiranë, [...]

Epigrame të pakrehura2018-02-28T17:23:17+01:00

Vallëzim me vdekjen

Autori : Vera Peci Titulli : Vallëzim me vdekjen Botimi i parë, 2016 ISBN: 978-9928-223-33-3 Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 13.5x20cm Të gjitha të drejtat i takojnë autorit Tirazhi: 200 kopje Botimet ADA Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20 Cel: 068 22 190 16 Tiranë, tetor 2016 CIP Katalogimi në botim [...]

Vallëzim me vdekjen2018-02-28T17:20:18+01:00