Tek librari ART’S, librari ALBANIA, librari QENDRA STEFAN dhe librari ADA, botimi më i fundi “100 poetë për dashurinë”

 

Titulli

100 Poetë për dashurinë/ Album poetik

 

Përgatiti për botim: Roland Lushi.

 

Grafika :ADA

 

ISBN: 978-9928-326-57-7

 

© Copyright 2021 Botimet “ADA”

 

Shtëpia Botuese “ADA”

Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7 Tiranë

www.botimetada.com

Cel: 068 22 190 16

Tiranë, 2021

 

Shtypur në shtypshkronjën e shtëpisë botuese “ADA”

 

CIP Katalogimi në botim BK Tiranë

100 [Njëqind] poetë për dashurinë : lirika shqiptare dhe botërore :

album poetik / përgat. Roland Lushi. – Tiranë : Ada, 2021

Vol. 5, 128 f. ; 20 cm.

ISBN 978-9928-326-57-7

1.Letërsia botërore 2.Poezia 3.Përmbledhje (antologji)

821.1/.9 -1 -82

 

AGIM BAJRAMI

AGIM PIPA

AGRON SHELE

AHMET MEHMETI

ALDA MERINI

ALFRED MOLLOHOLLI

ALMA FERUNI

ALMA ZENELLARI

ANA KORCA

ANILA DAHRIU

ANISA AL HAGAG

ANNA AHMATOVA

ARBEN BLLACI

ARMIR SHKURTI

ARSHI PIPA

ARTA HYSENAJ

ASDRENI

BARDHA MANÇE

BASIR BUSHKASHI

BESNIK BEDOLLARI

BORIS PASTERNAK

DAVA NIKOLLI

DELINA KREKA

DOROTHY PARKER

DRITËRO AGOLLI

ELIZABETA MYFTARI

ELTONA LAKURIQI

ENKELEJDA PASHAJ MURATAJ

ERNEST KOLIQI

EUGJEN JEVTUSHENKO

FAIK KONICA

FATMIR MUSAI

FATOS ARAPI

FRANCESCO PETRARCA

FREDERIK RESHPJA

GERTA BANDILLI

GJELINA XHIKA

GJYSTE DAJANI

HAVA MUÇOLLARI

HEKURAN MIRAKA

HERMANN HESSE

HUAN RAMON HIMENEZ

ILIR SHYTA

ILIRIAN ZHUPA

IRMA KURTI

ISMAIL KADARE

JONIDA SALKU

JORGO BLLACI

JOZEF BRONCKI

KOÇI PETRITI

KOLEC P. TRABOINI

KUJTIM STANA

LEONARD BIXHILI

LETA GURANJAKU

LILJANA FURRXHIU

LIRI BIMI

LOLA MEÇAJ

LUMTURI PLAKU

MANUSHAQE TOROMANI

MARGARITA STOJA

MARIOLLA KOSTANDINI

MARTIN CAMAJ

MIGJENI

MIHAIL LERMONTOV

MIMOZA PULAJ

MIMOZA EREBARA

MIRA NIKOLLA

NAZIM HIKMET

NDOC GJETJA

NDUE LAZRI

NEXHI BAUSHI

NIKOLAJ NEKRASOV

OKTAVIO PAZ

OLTJONA SELAMAJ

ORALDA LAHE

PABLO NERUDA

PANO TAÇI

PËRPARIM HYSI

PETRAQ RISTO

PETRIT RUKA

POZAET QOSE

PRANVERA DRITA GJONI

RABINDRANATH TAGORA

RAKELA ZOGA

REXHEP SHAHU

ROLAND MUSTA

SAMIR PERIHANA

SHAMS AL-DIN MUHAMMAD HAFIZ

SKENDER LAZAJ

SKENDER RUSI

SONILA XHAFA

SUELA CENOLLI ARMATA

SUZANA MALAJ

TEODOR KEKO

TON ZMALI

TONIN NIKOLLI

VASIL DEDE

VISAR ZHITI

VLADIMIR MUÇA

WALT WHITMAN

GJEJ RASTIN TI FALENDEROJ MIQTË E MI MAKSIM RAKIPAJ, ILIAZ BOBAJ E GENCI MUÇOLLARI PËR NDIHMËN QË DHANË NË PRURJEN E EMRAVE MË TË SPIKATUR NË KËTË ALBUM POETIK ” 100 POETË PËR DASHURINË” ME RASTIN E SHËN VALENTINIT.

Autorët

Alda Merini, DOROTHY PARKER, WALT WHITMAN, NIKOLAJ NEKRASOV, ANNA AHMATOVA, SHAMS AL-DIN MUHAMMAD HAFIZ – Janë shqipëruar nga MAKSIM RAKIPAJ

Autorët

BORIS PASTERNAK, HUAN RAMON HIMENEZ, PABLO NERUDA, OKTAVIO PAZ, JOZEF BRONCKI, ANISA AL HAGAG, EUGJEN JEVTUSHENKO, NAZIM HIKMET

MIHAIL LERMONTOV- Janë shqipëruar nga ILIAZ BOBAJ

RABINDRANATH TAGORA – është shqipëruar nga GENCI MUÇOLLARI