Naim Jonuzi u lind në qytetin e Tiranës. I dhënë pas letërsisë, bëri që poezia, tregimi dhe romani të kultivohet tek ai në moshë të re. Në vitin 2015, autori boton librin e parë, ”Anija Plakë”, në poezi dhe prozë. ”Nata e fundit” është libri i dytë i autorit, që daton me vitin 2017, i cili vjen për lexuesin sërish me poezi dhe tregime, shkëputur nga bota njerëzore. Poezitë e shumta, mendon t’i botojë në librin e tretë, ”Ktheu me dallandyshet”, i cili mban vitin 2021. Sërish fundviti 2021, e gjen autorin me librin e katërt, një tjetër libër poetik, me titull, ”Zjarr në shi”. Pas një pune intensive disa vjecare, në vitin 2022, autori provon dhe del me romanin e tij të parë, ”Aromë Mulate”, libër i mirpritur nga lexuesi, por që mban librin e pestë në radhën e botimeve. E së fundi, në vitin 2023 Naim Jonuzi, depërton me një tjetër vepër artistike letrare, me romanin”Vajza me sy smeraldi”, që radhitet si romani i dytë, por i gjashti si botim, duke siguruar lexuesin se autori vjen me një vepër letrare të spikatur.

vjen me një vepër letrare të spikatu

 

  1. Titulli: Vajza me sy smeraldi- Roman

Autor: NAIM JONUZI

 

Përgatiti për botim: Roland Lushi

©Të gjitha të drejtat i përkasin autorit

 

ISBN: 978-9928-398-46-8

Botimi i parë, 2023

Formati : 13.5x20cm

 

Shtëpia botuese “ADA”

Adresa: Rr.Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

Cel: 068 22 190 16

Tiranë, shtator 2023

 

CIP Katalogimi në botim BK Tiranë

Jonuzi, Naim

Vajza me sy smeraldi : roman / Naim Jonuzi ;  Tiranë : Ada, 2023

136 f. ; 20 cm.

ISBN 978-9928-398-46-8

1.Letërsia shqipe   2.Romane

821.18 -31