Në treg numri më i fundit i revistës OBELISK

 

Obelisk 248

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti XIV-të i botimit – Nr.248

MARS 2022

Del në datë 15 të çdo muaji.

 

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

ISSN: 2225-7896

 

Adresa e redaksisë:

Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).

 

“Obelisk”  mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

www.botimetada.com

 

Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.

 

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Nr. llog. B.K.T

Lekë: 515001834

IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA

Shtypet në shtypshkronjën

e Shtëpisë Botuese “ADA”

 

Tiranë 2022

Tirazhi: 250 copë

 

 

NË KËTË NUMËR:

 

-Në vend të editorialit

PËR  MË  SHUMË  PËRGJEGJËSI  E  KUJDES  PËR  GJUHËN SHQIPE

-Cikël poetik nga Janaq Pani

-Cikël poetik nga Bedri Alimehmeti

-Cikël poetik nga Ton Zmali

-Nga botimet ADA:Rreth librit “Një kafe me Helenën

-Friedrich Nietzsche

Dyshime të vjetra mbi ndikimin e artit

Përktheu Dhori Qiriazi

-Poezia indiane në Obelisk – Përkthyer nga Delo Isufi

 

-Rreth librit “ Shkëlqimi dhe mjerimi i Gjeniut

Përshtypje – Esse!

nga Mimoza LESKAJ

 

-Franz Kafka

ARKIVOLI

Përkthyer nga Petrit Sulaj

 

-NUK TË PASKAM NJOHUR AHMET MEHMETI!

Nga Dr. Selman MEZIU