Në këtë fillimjave nën logon e shtëpisë botuese ADA vjen një libër interesant për fëmijë

 

Abetarja e Anvës

Autor: Arben Shaholli

 

Redaktore: Megi Duçi

Recensente: Arya Dani, Emi Becolli

Ilustrimet: Kristo Gavri

 

Botimi i parë: 2023

 

Përgatiti për botim: Roland Lushi

 

ISBN: 978-9928-398-35-2

 

Formati : 14x20cm

 

Të gjitha të drejtat i takojnë autorit

 

Shtëpia botuese “ADA”

Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7

www. botimetada.com

Cel: 068 22 190 16

Tiranë, qershor 2023

 

Të gjitha librat e botuar te shtëpia botuese ADA gjenden në Bibliotekën Kombëtare Tiranë

 

 

CIP Katalogimi në botim BK Tiranë

Shaholli, Arben

Abetarja e Anvës : gjëegjëza : libër artistik&didaktik për parashkollorët dhe nxënësit e CU / Arben Shaholli ; red. Megi

Duçi ; il. Kristo Gavri. – Tiranë : Ada, 2023.

44 f. : me il. ; 20 cm

ISBN: 978-9928-398-35-2

1.Letërsia shqipe  2.Letërsia për fëmijë

3.Gjëegjëza

821.18 -93 -193.1

 

Mire se erdhe “ Abetarja e Anvës”!

 

Pas vëllimeve me poezi, fabula dhe tregime, poeti Arben Shaholli vjen tek lexuesit e vegjël me një libër të ri me gjëegjëza “Abetarja e Anvës”, i dymbëdhjeti deri tani dhe i treti në llojin e vet.

“Abetarja e Anvës” sjell këndshëm dhe natyrshëm 36 gjëegjëza- vjersha, aq sa janë dhe shkronjat e alfabetit tonë. Që në fillim autori shkruan: “Me ndihmën e mësueses nxënësi të lexojë, të gjejë e të shkruajë titullin dhe të ngjyrosë figurën”.Pra, kësisoj, ky vëllim i ri është jo vetëm artistik, edukues dhe argëtues, por edhe didaktik, ndihmues në përvetësimin e njohurive të para gjuhësore.

Krijimet në këtë libërth janë të bukura, të sinqerta si vetë fëmijët, relativisht të thjeshta, me një kërshëri “ngacmuese”, që e tërheq parashkollorin dhe nxënësin e klasës së parë.

Vargjet- gjëegjëza “trokasin” tek shkolla dhe mësimi (“Fletorja”, “Numrat”, “Njëshi”), japin njohuri si lënda “Dituri natyre” (“Toka”, “Yjet”, “Hëna”), qëndrojnë më gjatë tek kafshët, miqtë e dashur të fëmijëve (“Elefanti”, “Zebra”, “Dhelpra”, “Ketri”), ndalin tek drurët, bimët, frutat, etj.

Pra, është një përmbledhje interesante që duhet lexuar dhe vlerësuar. Jo më kot ai mbyllet me dy minirubrika: “Vlerësimi i mësueses” dhe “Mendimi i prindërve”. Libra të tillë i duhen vogëlushëve tanë, kopshtit dhe shkollës sonë.

Në fund i uroj autorit suksese në krijimtarinë e tij aq të spikatur letrare dhe lexuesve të vegjël lexim të mbarë të këtij “miku” të Ri!

 

REDAKTORJA