Te shtëpia botuese “ADA” java nis me botimin e saj më të fundit:

Djalit larg/Al figlio lontano
Mimoza PULAJ
Redaktore: Klara KODRA
Le Redattrici per la parte italiana:
Anna Simontacchi, Klara Kodra.

Botimi i parë, 2019
ISBN: 978-9928-269-14-6

Përgatiti për botim: Roland Lushi

Formati : 14x20cm

Të gjitha të drejtat i takojnë autores

Shtëpia botuese “ADA”
Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7
www. botimetada.com
Cel: 068 22 190 16
Tiranë, maj 2019

Shtypur në shtypshkronjën e shtëpisë botuese “ADA”

CIP Katalogimi në botim BK Tiranë
Pulaj, Mimoza
Djalit larg = Al figlio lontano / Mimoza Pulaj ;
red. Klara Kodra. – Tiranë : Ada, 2019
160 f. : me il. ; 20 cm.
ISBN 978-9928-296-14-6
1.Letërsia shqipe 2.Poezia
821.18 -1

Të gjithë librat e botuar në shtëpinë botuese “ADA” gjenden në Bibliotekën Kombëtare Tiranë

Këtë libër ia kushtoj djalit tim të madh Jonad, që në moshën 17 vjeçare shkoi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për të realizuar një ëndërr: të studionte. Një furtunë e madhe na ndau, na bëri të ndihemi, atë klandestin dhe mua extrakomunitare në Itali.
Përgjatë 10 vjetëve zemra ime ka jetuar e fshehur në brigjet e dy oqeaneve, ku djali nga adoleshent gjersa u bë burrë, ka bërë gjithnjë të pulsoje ëndrrën e tij, derisa një ditë i puthur nga Dielli dhe nga një vajzë shumë e bukur (sot gruaja) diplomohet shkëlqyeshëm. Shkencëtari i ri punon tani për të marrë titullin “Profesor Doktor” në Matematikë.