Nga themelimi e për një periudhë të konsiderueshme kohore ka qënë redaktori përgjegjës i revistës “Obelisk”, prandaj, në kujtim të asaj kohe, këtë libër me tregime (të shkruara ndër vite) ia besoi për botim Shtëpisë Botuese “Ada”, botues i asaj reviste.

 

 

Titulli: Femrat, çuditërisht….

Autori: Çelik Petriti

Redaktor: Petrit Malushi

Recensent: Zhani Canco

Korrektore: Natasha Petriti

Fotot: Bashkim Asllani

 

Botimi i parë: 2022

 

ISBN: 978-9928-362-42-1

Formati : 14x20cm

 

Të gjitha të drejtat i takojnë autorit

 

Përgatiti për botim: Roland Lushi

 

CIP Katalogimi në botim BK Tiranë

Petriti, ÇelikFemrat, çuditërisht… :

tregime / Çelik Petriti ;

red. Petrit Malushi.

– Tiranë : Ada, 2022

108 f. ; 20 cm.

ISBN 978-9928-362-42-1

1.Letërsia shqipe         2.Tregime dhe novela

821.18 -32

 

Shtëpia botuese “ADA”

Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7

www. botimetada.com

Cel: 068 22 190 16

 

Tiranë, maj, 2022

Shtypur në shtypshkronjën e shtëpisë botuese ADA

 

Çelik Petriti:

Vendlindja: Strelcë, Korçë

Datëlindja: 06.03.1947

Arsimimi:

7 -Vjeçaren në Strelcë: 1959 – 60

Të mesmen:Pedagogjike “L.Gurakuqi”, Elbasan, 1964

Të lartën: Gjuhë Letërsi:

ILP “A.Xhuvani”, Tiranë (1966)

UT Tiranë (1968)

Pasuniversitar:

Kursin e Kritikës Letrare pranë IL Arteve (Universiteti i Arteve), Tiranë, 1978

Karriera:

1966 -1994: Mësues i Gjuhë – Letërsisë dhe Punonjës Kulture në Librazhd

1994: Gazetar në Radio – Tirana

2000:Mësues i Letërsisë në kolegjin turk “M.Akif”, Tiranë

2004: Mësues i Letërsisë në gjimnazin “S.Prosi”, Tiranë

Aktualisht është në pension dhe banon në Tiranë

Së pari në Fushën e Letrave është prezantuar me një shkrim problemor në revistën “Ylli” më 1970

Nga viti 1970 shfaqet me shkrime në shumë gazeta e revista të kohës në të gjitha zhanret e Letërsisë, të Kritikës Letrare, të Publicistikës, të Gjuhësisë; si edhe me përkthime nga Rusishtja.

Është pjesëmarrës në Kongresin e Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe në vitin 1972 (edhe referues), në Kuvendin II të Studimeve Ilire më 1972 dhe në shumë veprimtari të tjera (në disa referues) të organizuara nga Akademia e Shkencave dhe Instituti i Gjuhësisë e Letërsisë, Tiranë.

Është pjesëmarrës në Kongresin II të Lidhjes së Shkrimtarëve, Tiranë, 1984.

Në Librazhd për një vit (1991 – 92) ka themeluar e drejtuar i vetëm gazetën lokale “Egnatia” në kushte të jashtëzakonshme vështirësie e trysnie të kohës.

Gazeta të vogla ka themeluar e drejtuar  edhe në shkollat e Tiranës ku punonte.

Nga themelimi e për një periudhë të konsiderueshme kohore ka qënë redaktori përgjegjës i revistës “Obelisk”, prandaj, në kujtim të asaj kohe, këtë libër me tregime (të shkruara ndër vite) ia besoi për botim Shtëpisë Botuese “Ada”, botues i asaj reviste.

 

Titujt e librave të botuar:

“Nori mëson vjersha”, 1982

“Fjalët s’janë akullore”, 1986

“Lulet, Ola dhe një bletë”, 1993

“Ç’mund të jetë?”(I), 1994

“Iriqi, djali dhe kërmilli”, 1995

“Shah”, 1996

“Ç’mund të jetë?” (II), 1997

“Zgjedhimi mbrapsht”, 2000

“S’jemi vampirë”, 2001

“Mbeti vajza në dritare”, 2002

“Konia me zonjë”, 2006

“Shikoj siluetën e një gruaje”, 2007

“14 udhëtime”, 2015

“Si shkohet në Parajsë”, 2020

“Ferr – Greth”, 2020

“Të gjitha udhët”, 2020

“Unë ekzistoj…”, 2022

“Femrat, çuditërisht…”, 2022