Në këtë fillimjave shtëpia botuese “ADA” sjell për lexuesit e saj botimet më të fundit:

Titulli i librit: Në borxh me dashurinë

Autore: Irma Kurti

Redaktor: Ilir Kanini

Kopertina: Zef Naçaj

© 2018 Irma Kurti

Të gjitha të drejtat të rezervuara.

Botimi i parë, 2018

Shtëpia botuese “ADA”
Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7
www. botimetada.com
Cel: 068 22 190 16
Tiranë, prill 2018

CIP Katalogimi në botim BK Tiranë
Kurti, Irma
Në borxh me dashurinë : poezi / Irma Kurti
; red. Ilir Kanini.
– Tiranë : Ada, 2018
80 f. ; 13.5×20.5 cm.
ISBN 978-9928-244-77-2
1.Letërsia shqipe 2.Poezia
821.18 -1

Shënime biografike

Irma Kurti ka nisur të shkruajë e të botojë poezi që në moshë të vogël. Në vitin 1980 u nderua me çmimin e parë në konkursin kombëtar me rastin e 35-vjetorit të revistës “Pionieri”. Më 1989 fitoi çmimin e dytë në konkursin e organizuar nga Radio – Tirana, me rastin e 45-vjetorit të çlirimit të Atdheut.
Në publikun e gjerë njihet si krijuese e talentuar dhe e suksesshme e teksteve të këngëve të lehta në anketa muzikore, festivale kombëtare në RTSH e në koncerte pranvere. Ka shkruar rreth njëqind tekste këngësh.
Krijimet e Irma Kurtit janë përfshirë në disa antologji të Librarisë Ndërkombëtare të Poezisë në Maryland, në USA: “Forever spoken”, “The best poems and poets of 2007”, si dhe në shumë antologji në Itali: “Il Federiciano”, Aletti Editore 2010, “Diffusione Autori” 2011, “GDS Edizioni”, “Lingua Madre – Racconti di donne straniere in Italia 2012/2013”, “Enciklopedia Universale e Autorëve Italianë” 2013/2014/2015/2016, Premio “Napoli Cultural Classic” 2010/2011/2013/2016, Premio “Prato Città Aperta”, 2016, “Adriatico. Emozioni tra parole d’onde e sentimenti”, 2017.
Ka botuar 15 libra në gjuhën shqipe dhe nëntë në gjuhën italiane. Librat e saj janë përkthyer në disa gjuhë të botës: në anglisht, frëngjisht, spanjisht dhe gjermanisht.

Për poezinë dhe prozën i janë akorduar 37 çmime në konkurse të ndryshme letrare në Itali, në Zvicër, në Shqipëri dhe në USA.
Në vitin 2013 fitoi çmimin ndërkombëtar “Universum Donna” për letërsinë dhe emërtimin “Ambasadore e Paqes” nga Universum Academy dhe Universiteti i Paqes në Lugano, Zvicër.
Irma Kurti jeton në Bergamo, Itali.

LIBRAT:

– Këtë natë me ty, poezi 1999;
– Shihemi në një tjetër botë, poezi 2002;
– Qirinjtë janë fikur, poezi 2003;
– Bëj sikur fle, poezi 2005;
– Puthja e fundit, poezi 2007;
– Midis dy brigjeve, roman autobiografik 2010;
– Një vjeshtë pa kthim, tregime 2013;
– Nën bluzën time, poezi 2013;
– Copëza shënimesh nëpër rrugët e shkreta, publicistikë 2013;
– Njeriu që fliste me pemët, roman 2015;
– Nuk është ky deti, poezi 2016;
– Lajmet vijnë edhe këtu, tregime 2016;
– Krahët rreh një flutur, poezi për fëmijë, 2016;
– Në pragun e një dhimbjeje, poezi, 2016;
– Pa atdhe, poezi, 2017.