NGA BOTIMET MË TË FUNDIT TË SHTËPISË BOTUESE ADA VINË DY LIBRA ME KUJTIME TË AUTORIT Piro Millona (Minella)

 

Titulli i librit: “ Ne jemi kotohoxhas, Lulet e Shqipërisë, Ne jemi kotohoxhas, Shqiponjat e Shqipërisë.. ”

 

Redaktor: Autori

 

Bashkëpunoi në botimin e këtij libri: Fitije Picari

 

Botimi i parë: 2023

 

ISBN: 978-9928-398-71-0

 

Të gjitha të drejtat i takojnë autorit

 

Shtëpia botuese “ADA”

Adresa: Rruga Mihal Grameno Pall. 2 Ap. 7

Cel.: 0682219016

 

Tiranë, Nëntor 2023

 

 

CIP Katalogimi në botim BK Tiranë

Millona, Pirro M.

Ne jemi kotohoxhas, Lulet e Shqipërisë, Ne jemi kotohoxhas,

Shqiponjat e Shqipërisë… / Piro Millona (Minella). – Tiranë : Ada, 2023.

180f. ; 20cm

ISBN: 978-9928-398-71-0

1.Letërsia shqipe 2.Kujtime

821.18 -94

 

…. ” Sa kujtime të çmueshme, se më kujton në radhë të parë dashurinë e çiltër që kishim për njeri-tjetrin dhe aktivitetet e shumta kulturore artistike, e sportive që bënte shkolla jonë “Koto Hoxhi”….!!!”

 

…Sa kujtime të bukura, të hershme, por tepër të freskëta na solle.

Këtë fotografi e ruaj si një kujtim të çmueshëm, se më kujton në radhë të parë dashurinë e çiltër që kishim për njeri rjetrin dhe së dyti për aktivitetet e shumta kulturore artistike, e sportive që bënte shkolla jonë me emër “Koti Hoxhi”.

Shumë bukur i përshkruan shoku im punët që bënim në kopshtin botanik ku nuk mungonte asgjë, por meritën më të madhe e kishe Ti si i besuari më i mirë për profesor Tolen tonë të nderuar.

Gjithë çelësat Ti të ishin dorëzuar. Unë isha ndihmësi yt.

I paharuar i mrekullueshmi profesor Viktor Angoni.

Më kujtohet fare mirë momenti kur do jepeshin çmimet e estradës, se sytë padashur më shkuan tek mësuese Drita Tushe e cila ishte drejtoreshë e shkollës “Naim Frashëri”.

Ishte ngritur në këmbë me duart gati për duartrokitje.

Sa dëgjoi shkolla “Koto Hoxhi” çmimin e parë, uli duart por jo nuk u mërzit, buzëqeshi dhe na uroi për fitoren duke na përqafuar të gjithëve me radhë.

Kjo ishte mësuesja Drita Tushe që më vonë pata fatin ta kisha drejtoreshë në pallatin e pionierve “Fato Berberi” si instruktor i aktiviteteve artistike dhe pjemarës në pregatitjen e festivaleve për fëmijë ndër vite.

Vite ku nën drejtimin e mësuese Dritës pallati i pionierve u shqua për punë të mirë në edukimin e fëmijëve të Gjirokastrës.

I uroj shëndet e lumturi mësuese Dritës.

….Faleminderit Piro që fotografinë që unë të dërgova i vure këtë diçiturë kaq të bukur dhe mbresëlënëse. Nostalgji për ato vite….

 

Me respekt

Miku yt i vegjëlisë

Genc Çoni