Fundjava te shtëpia botuese “ADA” vjen vjen me botimin e saj më të fundit, “Stuhitë e fatit”.

 

Redaktor: ILMI DERVISHI

Recensa: NATASHA ILIA

Korrektore: ANILA KODRA

Kopertina: ARQILEA TURLLA

 

Botimi i parë, 2018

ISBN: 978-9928-244-70-3

Përgatiti për botim: Roland Lushi

Formati: 14x20cm

Të gjitha të drejtat i takojnë autores

Shtëpia botuese “ADA”

Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

www.botimetada.com

 

Cel: 068 22 190 16

Tiranë, janar 2018

 

Të gjitha librat e shtëpisë botuese “ADA” gjenden në Bibliotekën Kombëtare

 

CIP Katalogimi në botim BK Tiranë

Gjinika, Sofia (Tahire)

Stuhitë e fatit : poezi / Sofia (Tahire) Gjinika ;

red. Ilmi Dervishi.

– Tiranë : Ada, 2018

60 f. ; 13.5X20 cm.

ISBN 978-9928-244-70-3

1.Letërsia shqipe   2.Poezia

821.18 -1

 

Një dallandyshe e re

në çerdhen e poezisë

 

Poezia e poetes së re Tahire Gjinika i ngjan një dallandysheje të bukur që vjen në strehën e ngrohtë të të poezisë shqiptare. Është një guxim i bukur poetik ky libër. Tahirja vjen nga fryma e ngrohtë e Jugut dhe kërkon miqësisht që këtë frymë t’ia japë mbarë kombit të vet. Jo më kot ajo mjaft poezi ia ka kushtuar vetë kombit, halleve dhe gëzimeve të tij. Vargjet e saj mbajnë aromë manxurani dhe borziloku që të parët e saj kanë mbushur duart miqve. E sot poezia e saj kanë mbushur duart miqve. E sot poezia e saj i ngjan një tufe borziloku që çel në cdo stinë të vitit. E gjeti dallandyshja folenë e saj. Uroj që kjo poezi të gjeje të gjithë strehët. Është poezia e një mërgimtareje që ka brenda saj shpirtin e kombit të saj. Urimeee, Tahire!

Namik Selmani,

shkrimtar Boston, 3 janar 2017