Nga Botimet më të fundit të shtëpisë botuese ADA, vjen libri me tregime, përsiatje dhe ese  të autorit tashmë të njohur PËRPARIM HYSI

 

 

Titulli: “Vrasja” e një Missi

Autori: PËRPARIM HYSI

 

Botimi i parë: 2023

 

Përgatiti për botim: Roland Lushi

 

ISBN: 978-9928-398-61-1

 

Formati : 14x20cm

 

Të gjitha të drejtat i takojnë autorit

 

Shtëpia botuese “ADA”

Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7

www. botimetada.com

Cel: 068 22 190 16

Tiranë, TETOR 2023

 

CIP Katalogimi në botim BK Tiranë

Hysi, Përparim

“Vrasja” e një missi : tregime, esse, përsiatje / Përparim Hysi.

– Tiranë : Ada, 2023.

168 f. ; 20 cm

ISBN: 978-9928-398-61-1

1.Letërsia shqipe 2.Proza 3.Ese

821.18 -3

821.18 -4

 

 

Përparim  Hysi, lindi në fshatin Petovë të Fierit më 21 janar 1943. Në vitin 1959 mbaroi shkollën e mesme Pedagogjike (ish- Normale) në Elbasan. U diplomua për Gjuhë- Letërsi në vitin 1973. Ka punuar mësues në rrethin e Fierit nga viti 1959 deri në vitin 2000. Nga viti 1996 deri në vitin 2000 ka qenë inspektor  për gjuhë e letërsi shqipe pranë Drejtorisë Arsimore në Fier.

Në vitin 2000 dhe deri në vitin 2012 ka jetuar në FLORIDA të SHTETEVE  të BASHKUARA  të AMERIKËS.

Në fushën e letërsisë ka debutuar vetëm, pas përmbysjes së  regjimit komunist. Ka shkruar  poezi dhe prozë.

Ka botuar deri tani 20 libra, nga të cilat 13 janë me poezi dhe gjashtë me tregime.

 

Me poezi ka botuar librat e mëposhtme:

 1. Rektimat e dashurisë

2.Prushi i dashurisë

3.Më piku dashuria

4.”Luftë” me  dashurinë

 1. Kot jam i vdekshëm

6.Kurthi i mallit

 1. Njerëz që dua
 2. Mbeta dashurive
 3. Eh, si qenka dashuria!
 4. Livadhet e dashurisë

11.Nuk ka moshë dashuria

 1. Më gjeni një rrobë për shpirtin
 2. Lirika në moshë të vonë

 

Librat e botuara në prozë:

1.Tregime

2.”Faji” i ISAKOVSKIT

3.”Lotët” e kumurisë

 1. “Rrobaqepsi” i Konte Monte Kristos.
 2. Çehovka
 3. “Motra Tone” dhe Qazim Mulleti
 4. “Vrasja” e një Missi

 

Është anëtar i SHOQATËS së SHKRIMTARËVE  SHQIPTARO- AMERIKANE.

 

Është autor i dhjetra tregimeve dhe qindra poezive dhe eseve që për aryse subjektive “flenë” në makazinën krijuese të autorit, i cili, me krijimet e tija në prozë e poezi, është pothuaj i pranishëm në shumë portale në Evropë, Amerikë e Kanada.