ME RASTIN E SHEN VALENTINIT SHTËPIA BOTUESE ADA DHE REVISTA OBELISK URON GJITHË MIQTË DHE BASHKËPUNËTORËT E SAJ – GËZUAR, SUKSESE NË JETË E KRIJIMTARI!

 

Obelisk 259

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti XV-të i botimit – Nr.259

SHKURT 2023

Del në datë 15 të çdo muaji.

 

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

ISSN: 2225-7896

 

Adresa e redaksisë:

Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).

 

“Obelisk”  mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

www.botimetada.com

 

Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.

 

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Nr. llog. B.K.T

Lekë: 515001834

IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA

Shtypet në shtypshkronjën

e Shtëpisë Botuese “ADA”

 

Tiranë 2023

Tirazhi: 250 copë

 

SHEN VALENTINI NË OBELISK

 

Agim Bajrami

AGIM PIPA

AHMET  MEHMETI   

ALMA ZENELLARI

ANILA KODRA

ARBEN BLLACI

Arben (Petri) Trebicka

Arjan Kallço

BASIR BUSHKASHI

BEDRI ALIMEHMETI

BESNIK BEDOLLARI

DAVA NIKOLLI

EMRIJE KROSI

ERGET CENOLLI

FATMIR MUSAI

FIQIRETE KUKLI

FLORENC ALLMUÇA

GERTA BANDILLI BECKA

IRMA KURTI

LANDA MOLISHTI

Mimoza Meço

Ndue Lazri

OLTJONA SELAMAJ

Pranvera Drita Gjoni

SETKI Q. JASHARI

SKENDER RUSI

VITA BLLOSHMI KOZELI

XHULJETA KONDI

 

 -Cikël poetik nga

Përparim Hysi

– Poezi nga

  BARDHA ALIMETA

  MIGENA ARLLATI

  DELO ISUFI

-DIMENSIONET METAFORIKE TË NJË ROMANI

Nga Vladimir Muça

– Dy tregime satirike nga  ANTON ÇEHOV

   Perkthyer nga

   Iliaz Bobaj

 

– Cikël interpretimesh

Vizioni i hermetizmit:

William Blake

Ideuar nga (Hamdi) Erjon Muça

 

– UNE  DHE  AUTORI

Prof. Dr. Lavdi Hasani

– Fizionomia  e një realiteti të  çoroditur

Nga Andrea Petromilo