15 VJET OBELISK

 

Jeta e një reviste është si jeta e njeriut. Ka ditët e saj të bukura e ditët e mërzitshme. Brenda saj ka mijëra faqe, që thonë mijëra gjëra, ngjarje që shpalosim ndjenja e mendime.

E sot me krenari të ligjëshme e me gojën plot unë them:

AJO U BË 15 VJEÇ!

15 vjet që u flet njerëzve që kanë sy e veshë për të parë e dëgjuar.

Do kisha dashur pak më tepër vemendje në publikimet që bëhen, të paktën të revistës”Obelisk” që ka 15 vjet që del pa ndërprerje e pa asnjë financim, asnjë abonim , e me shitje të pakta, vetëm atëhere kur ndonjë ka ndonjë shkrim në faqet e saj.

E kur nuk lexon as nuk të lexojnë…

 

Obelisk

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti XV-të i botimit – Nr.262

MAJ 2023

Del në datë 15 të çdo muaji.

 

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

ISSN: 2225-7896

 

Adresa e redaksisë:

Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).

 

“Obelisk” mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

www.botimetada.com

 

Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Nr. llog. B.K.T

Lekë: 515001834

IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA

 

Shtypet në shtypshkronjën e Shtëpisë Botuese “ADA”

 

Tiranë 2023

Tirazhi: 250 copë

 

 

NË KËTË NUMËR:

-Letërsia e zgjedhur

gjen përherë jehonë në “Obeliks”

Nga Skënder Rusi

-A e dini se kur dhe ku u krijua biblioteka e parë lëvizëse?️

Nga Majlinda Toçi

-Cikël poetik nga

ROSY GALLACE

Përkthyer nga Irma Kurti

 

-Pesëmbëdhjetvjeçari

Nga Çelik Petriti

-Sonete  nga  Ilir Hysi

-SEPSE BESOJ SE KA  ENDE NJERËZ QË E DUAN LETËRSINË…

Nga Roland Lushi

-Cikël poetik nga Ndue Hila

-Për shkak të  rrotës & Monologu i deputetit

Nga jani Duri

Aforizma & Paradokse nga Luan Laze

 

-Tё lartёsojmё Rilindjen Kombёtare dhe Humanizmin Shqiptar

Prof.Dr. Albert Frashëri

-REVIEW E LIBRIT ‘NATE‘

NGA ELIE WIESEL

Nga Fioralba Zika

 

-Cikël poetik

nga  Sokrat Kotherja

 

HUMOR