GËZUAR 75 VJETORIN E DITËLINDJES, PIRRO!
Pirro Loli mbushi 75 vjeç. Gjithkush që don të shkruajë diçka për këtë shkrimtar, e ka shumë të vështirë, jo vetëm nga mosnjohja dhe indiferentizmi ynë si pjesë e krizës kulturore, por edhe se përballemi me një “jetë” krijuesi jo të zakonshme. Krijimtaria e tij kaq komplekse, të fut nëpër hapësira të gjera plot dritëhije sa nuk ke nga ta kapësh. Vetë ai thotë se “Shkrimtari ka dy biografi, njërën si qytetar i zakonshëm, tjetrën në vepër. Nëse kam arritur diçka në të dytën ( krijimtarinë) ia vlen të lexohet dhe diçka për qenien si qytetar”…
– KRIJIMTARIA
– DY FJALË MBI ESEISTIKËN
– FRAGMENTE ESESH
– PËRSE SHKRUAJ ? …
– CIKLI POETIK – KAMBANA E ARGJENDË
– DISA VLERËSIME – PËR KRIJIMTARINË
E PIRRO LOLIT
-Jericho Brown – fitues i Çmimit Pulitzer 2020 për Poezinë
-ESE – LIDHSHËM nga Erget Cenolli
-ESE – DHIMBJE NËNE nga Bukurije Bushati
-CIKËL POETIK – nga Alma Zenellari
-NJË PORTRET QË RREZATON, KULTURË, MIRËSI, VLERË…
nga Pëllumb Gorica
-Nga Botimet ADA
ZËRI YT TRETET NË ERË…
Lorenzo Spurio Poet dhe kritik letrar
SINOPSET E MOIKOM ZEQOS
– LETËRSIA SI KUPTIMSHMËRI E SHUMFISHTË
nga Vladimir Muça
 
Obelisk 230
Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”
www.botimetada.com
Periodike letraro-artistike
Viti XII-të i botimit – Nr.230
GUSHT-SHTATOR 2020
Del në datë 15 të çdo muaji.
 
Rregjistruar në ISSN
International Centre 45
rue de Turbigo, 75003 PARIS
FRANCE
ISSN: 2225-7896
 
Adresa e redaksisë:
Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë
cel: +355 68 221 9016
e-mail: rlushi@yahoo.it
 
Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 100 lekë), në Kosovë (me çmim 1 euro), e në Greqi (me çmim 1 euro).
 
“Obelisk” mund ta lexoni edhe në internet në adresën:
www.botimetada.com
 
Abonimet Europë: 1 vit – 15 euro+pp,
Amerikë: 1 vit – 20 usd+pp.
 
Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në
e-mail: rlushi@yahoo.it
 
Nr. llog. B.K.T
Lekë: 515001834
IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA
Shtypet në shtypshkronjën
e Shtëpisë Botuese “ADA”
 
Tiranë 2020
Tirazhi: 250 copë