MAGJIA E DASHURISË

në OBELISK

Cili nga ne nuk e mban mend heqjen e fletëve të një luleje për të kërkuar dhe luftuar kundër dyshimit të tmerrshëm për dashurinë ose personin që dashurojmë…!

Cili nga ne nuk e mban mend puthjen e tij të parë.

Thonë se dashuria është misterioze, magjike, k­omplekse, e vështirë, imazh provokues në mendime, e pamatshme, ekstaz e papërcaktueshme. Dash­uria është durim, është mirësi.

Dashuria është…..dashuri. Te­k secili ajo shprehet në mënyra të ndryshme. Është e rëndësishme të qëndrosh në dashuri. Dashuria është ajo fije që mban të lidhur dy njerëz, e që çon në besimin, intimitetin dhe ndërvaresinë e tyre. Dashuri do të thotë ti qëndrosh pranë dikujt që ka nevojë për dashuri. Dashuria e vërtetë është bekim i natyrës. Nëse do dashuri duhet të dashurosh. Këtë ka bërë njerëzimi që në fillesën e tij. Ka dashuruar e ka shkruar për të. Modestisht kemi sjellë një buqetë me lule dashurie për ditën e të dashuruarve në këtë numër të revistës OBELISK.

Roland Lushi

Obelisk 235

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti XIII-të i botimit – Nr.235

SHKURT 2021

Del në datë 15 të çdo muaji.

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

ISSN: 2225-7896

Adresa e redaksisë:

Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).

“Obelisk” mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

www.botimetada.com

Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

Nr. llog. B.K.T

Lekë: 515001834

IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA

Shtypet në shtypshkronjën

e Shtëpisë Botuese “ADA”

Tiranë 2021

Tirazhi: 250 copë

AGIM BAJRAMI

AGIM PIPA

AGRON SHELE

AHMET MEHMETI

ALDA MERINI

ALFRED MOLLOHOLLI

ALMA FERUNI

ALMA ZENELLARI

ANILA DAHRIU

ANISA AL HAGAG

ANNA AHMATOVA

ARBEN BLLACI

ARMIR SHKURTI

ARTA HYSENAJ

BARDHA MANÇE

BASIR BUSHKASHI

BESNIK BEDOLLARI

BORIS PASTERNAK

DAVA NIKOLLI

DELINA KREKA

DOROTHY PARKER

ELIZABETA MYFTARI

ENKELEJDA PASHAJ MURATAJ

EUGJEN JEVTUSHENKO

ELTONA LAKURIQI

FATMIR MUSAI

FATOS ARAPI

FREDERIK RESHPJA

GERTA BANDILLI

GJELINA XHIKA

GJYSTE DAJANI

HAVA MUÇOLLARI

HEKURAN MIRAKA

HUAN RAMON HIMENEZ

ILIR SHYTA

ILIRIAN ZHUPA

IRMA KURTI

JONIDA SALKU

JORGO BLLACI

JOZEF BRONCKI

KOÇI PETRITI

KOLEC P. TRABOINI

ANA KORÇA

KUJTIM STANA

LEONARD BIXHILI

LETA GURANJAKU

LILJANA FURRXHIU

LIRI BIMI

LOLA MEÇAJ

LUMTURI PLAKU

MANUSHAQE TOROMANI

MARGARITA STOJA

MARIOLLA KOSTANDINI

MARTIN CAMAJ

MIHAIL LERMONTOV

MIMOZA PULAJ

MIMOZA EREBARA

MIRA NIKOLLA

NAZIM HIKMET

NDUE LAZRI

NEXHI BAUSHI

NIKOLAJ NEKRASOV

OKTAVIO PAZ

OLTJONA SELAMAJ

ORALDA LAHE

PABLO NERUDA

PËRPARIM HYSI

PETRAQ RISTO

PETRIT RUKA

POZAET QOSE

PRANVERA DRITA GJONI

RABINDRANATH TAGORA

RAKELA ZOGA

REXHEP SHAHU

SAMIR PERIHANA

SHAMS AL-DIN MUHAMMAD HAFIZ

SKENDER LAZAJ

SKENDER RUSI

SONILA XHAFA

SUELA CENOLLI ARMATA

SUZANA MALAJ

TON ZMALI

TONIN NIKOLLI

VISAR ZHITI

VLADIMIR MUÇA

—————————–

NË BRENDËSI:

– HOMAZH

…iku legjenda e shkollës Artistike “Onufri”, nderi i qytetit të Elbasanit…

Prof. As. Dr. Shpëtim ÇAUSHI

MSc. Andi ÇAUSHI

– VËZHGIM

“KJO BOTË KU JETOJ” dhe “EKZISTENTE APO ILUZION”?

Vëzhgim mbi dy vëllimet me ese të Z. Bukurije Bushati

Nga MYZAFER RAMZOTI

– TREGIM

SHËN VALENTINI

DAUT HOXHA