Kjo javë te Botimet ADA nis me numrin më të fundit të revistës OBELISK që i kushtohet tërësisht poetit dhe përkthyesit të mirënjohur JORGO BLLACI.

JORGO BLLACI
U lind në fshatin Karjan – Girokastër, 1938- 2001.
Është poet, përkthyes me kontribute të rëndësishme në letërsinë shqipe.
Për përkthimet e tij nga letërsia ruse, Bllaci është dekoruar nga ish-presidenti Boris Jelcin me dekoratën e lartë të “Urdhërit të Miqësisë”.
Kreu fakultetin e Gjuhë – Letërsisë Shqipe, më pas punoi si mësues në Berat.
Në vitet 1962 u dënua me dhjetë vjet burg, për shkak të bindjeve politike. Pas daljes nga burgu, më 1967, Bllaci u detyrua të punojë si punëtor ndërtimi.
Më 1990 u kthye përsëri në shtëpinë botuese “Naim Frashëri”.
Më pas për disa vjet diplomat në Moskë, ku në fund të vjeshtës së vitit 2001, u nda nga jeta, në moshën 62 vjeçare.
Pas vdekjes u nderua me titullin “Mjeshtër i Madh” dhe një sërë titujsh të tjerë mirënjohjeje.

Obelisk 236
Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”
www.botimetada.com
Periodike letraro-artistike
Viti XIII-të i botimit – Nr.236
MARS 2021
Del në datë 15 të çdo muaji.

Rregjistruar në ISSN
International Centre 45
rue de Turbigo, 75003 PARIS
FRANCE
ISSN: 2225-7896

Adresa e redaksisë:
Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë
cel: +355 68 221 9016
e-mail: rlushi@yahoo.it

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).

“Obelisk” mund ta lexoni edhe në internet në adresën:
www.botimetada.com

Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,
Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në
e-mail: rlushi@yahoo.it

Nr. llog. B.K.T
Lekë: 515001834
IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA
Shtypet në shtypshkronjën
e Shtëpisë Botuese “ADA”

Materialet e këtij numri në përkujtim të
JORGO BLLACIT, janë përzgjedhur dhe përgatitur nga Arben BLLACI.

Tiranë 2021
Tirazhi: 250 copë

Materialet e këtij numri u përzgjodhën dhe përgatitën
nga Arben BLLACI