NE TREG NUMRI MË I FUNDIT I REVISTËS OBELISK
 
Obelisk 241-242
Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”
www.botimetada.com
Periodike letraro-artistike
Viti XIII-të i botimit – Nr.239-240
GUSHT- SHTATOR 2021
Del në datë 15 të çdo muaji.
 
Rregjistruar në ISSN
International Centre 45
rue de Turbigo, 75003 PARIS
FRANCE
ISSN: 2225-7896
 
Adresa e redaksisë:
Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë
cel: +355 68 221 9016
e-mail: rlushi@yahoo.it
 
Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).
 
“Obelisk” mund ta lexoni edhe në internet në adresën:
www.botimetada.com
 
Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,
Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.
 
Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në
e-mail: rlushi@yahoo.it
 
Nr. llog. B.K.T
Lekë: 515001834
IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA
Shtypet në shtypshkronjën
e Shtëpisë Botuese “ADA”
 
Tiranë 2021
Tirazhi: 250 copë
 
 
Në këtë numër:
 
STUDIM
Petrit Ruka,
poeti modern
i baladës shqiptare
Nga Emrije KROSI
– Editorial – PSE NDODH KËSHTU?
– Intervista –
Me ORALDA LAHE
Intervistoi Eltona Lakuriqi
-Pasojat negative të përdorimit
të teknologjisë tek fëmijët
TREGIMI
– VRASËSI I ATIT TË TIJ
nga HONORE DE BALZAK
-LULEBORA BLU
nga Teuta SADIKU
– KAPELA E ÇUDITSHME
nga Edmond SHALLVARI
– Reportazh letrar
I mblodha të gjitha kujtimet…
nga Çelik Petriti
– Realizmi magjik i Resmi OSMANIT
nga Ahmet MEHMETI
 
POEZI
Shaban Rama
Arianita Hoxha
Naim Jonuzi
Dritan Thomaraj
Suela Bako
Eduard Dilo
Argëzon Sulejmani
Lulzime Malaj