Obelisk 246

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti XIV-të i botimit – Nr.246

JANAR 2022

Del në datë 15 të çdo muaji.

 

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

ISSN: 2225-7896

 

Adresa e redaksisë:

Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).

 

“Obelisk”  mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

www.botimetada.com

 

Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.

 

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Nr. llog. B.K.T

Lekë: 515001834

IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA

Shtypet në shtypshkronjën

e Shtëpisë Botuese “ADA”

 

Tiranë 2022

Tirazhi: 250 copë

 

 

NË KËTË NUMËR:

Si ta largoni mërzitjen duke lexuar libra?

Qenia dhe hija  në dyluftimin  sa  real aq dhe artistik   në universin poetik

Nga Teuta SADIKU

 

Tregim

Oiiii, Oiiii, ah more kurbet i ziii!

Nga Ded Nikoll Luca

Intervista me “Mjeshtër I Madh” Piro LOLI

 

MIQ NË OBELISK

Albert HABAZAJ

Rajmonda Qose

Luerda Avdia

Tregimi i numrit

Pranë nesh bëjnë dashuri

Nga FAIK BALLANCA

 

POEZI

LULZIM LAMI

NURIE BADUNI

PËRPARIM HYSI

Daisy ELBASANI

RUSTEM CANAMETI

GURALI SPAHILLARI

LIZA BROZI

YLLI MUÇARAKU

ASTRIT BULLA

EMMY KROSI

BAJAME ÇELIKU

Nga Botimet ADA:

Për  librin

“MË GJENI NJË RROBË PËR SHPIRTIN!”të Përparim Hysit

 

KANUNI – DËSHMI E QENËSISHME E LIGJËSIVE TË LASHTA TË JETESËS SË NJERIUT TONË

Nga Prof Dr Anton Nikë Berisha