Është shumë e rëndësishme që përvjetorin e ditëlindjes së një miku ta shohim si një mundësi për t’i shprehur atij sinqerisht vlerësimin që kemi për të, punën e tij e miqësinë tonë. Unë personalisht, botimet ADA dhe revista OBELISK me numrin e saj të fundit të uron i dashur Agron, GËZUAR DITËLINDJEN!

 

Obelisk 255

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti XIV-të i botimit – Nr.255

TETOR 2022

Del në datë 15 të çdo muaji.

 

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

ISSN: 2225-7896

 

Adresa e redaksisë:

Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).

 

“Obelisk”  mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

www.botimetada.com

 

Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.

 

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Nr. llog. B.K.T

Lekë: 515001834

IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA

Shtypet në shtypshkronjën

e Shtëpisë Botuese “ADA”

 

Tiranë 2022

Tirazhi: 250 copë

 

 

NË BRENDËSI:

 

  • UJI I ZI

Mbretëresha Klisania Tregim

nga  AGRON SHELE

–          NOBEL 2022 – Ndue Ukaj

–          Lasgush Poradeci dhe Tirona – Bedri Alimehmeti

–          Cikël poetik nga   LEONARD BIXHILI

–          Cikël poetik nga        Ibrahim Abedini

–          Cikël poetik nga MIRELA LEKA XHAVA

–          Kush e vrau Merin? – Ruzhdi Keraj

–          Hemetizmi i çdo fjale

Stephan Malarme – Ideuar nga (Hamdi) Erjon Muça

–          PERCY BYSSHE SHELLEY

ODE ERËS PERENDIMORE

SHQIPëROI Genci Muçollari

–          Rasti Neruda nga Petrit Sulaj

–          Irma Kurti – Një emër për t’u lexuar dhe vlerësuar…

Nga Lulëzime Malaj

–          Çmimi Nobel për Letërsinë 2022, shkrimtares franceze Annie Ernaux

–          KATANDISJE NDËR NE nga Kasam SHAQIRVELA

–          APOTEOZA E DASHURISË DHE EROTIZMI NË POEZINË E

FLORENC ALLMUÇËS  nga Ahmet MEHMETI