Në treg numri më i fundit i revistës letraro-artistike OBELISK

 

Obelisk 260

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti XV-të i botimit – Nr.260

MARS 2023

Del në datë 15 të çdo muaji.

 

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

ISSN: 2225-7896

 

Adresa e redaksisë:

Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 150 lekë), në Kosovë (me çmim 2 euro), e në Greqi (me çmim 2 euro).

 

“Obelisk”  mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

www.botimetada.com

 

Abonimet Europë: 1 vit – 25 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 30 usd+pp.

 

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Nr. llog. B.K.T

Lekë: 515001834

IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA

Shtypet në shtypshkronjën

e Shtëpisë Botuese “ADA”

 

Tiranë 2023

Tirazhi: 250 copë

 

NË KËTË NUMËR:

 

Cikël poetik nga Basir Bushkashi

Si gjithmonë revista OBELISK nuk e harron ditëlindjen e mikut tonë të mirë, poetit të mirënjohur matjan BASIR BUSHKASHI duke i uruar atij jetë të gjatë e krijimtari të begatë!

KRITIKU

VLADIMIR MUÇA

NË 75 VJETORIN E TIJ TË LINDJES

Nga Shpendi Topollaj

 

NË BRENDËSI:

 

-Fejton-Konica i përçmuar nga Melsen Kafilaj

-Studim-Kënaqësia e tekstit në prozën e Enver Kushit nga Ahmet mehmeti

Miq në Obelisk

-Cikël Poetik nga Germain Droogenbroodt Përkthyer nga Irma Kurti

-Pionerë, gabelë dhe trafikantë femrash nga Arian Leka

-Nobelistë në OBELISK – SEINT-XHON  PERSI

Nga Botimet ADA

-Rreth librit “Ëndrra që s’i shohim ne” të Gurali Spahillarit

Gjithçka është ëndërr dhe jetë njëherësh – nga Dr. Eris Rusi

-Poezi nga Orgesa kodhelaj

-Poezi nga Kastriot Muçaj

-Poezi nga  Vladimir Shyti

 

-(Vëzhgime kritike mbi romanin e Mira Meksit “Puthja e Amazonës”, botim i Onufrit 2022)

Dimensiote metaforike të një romani nga Vladimir Muça