Miq të dashur! Më kujtohet që në një nga përvjetorët e revistës OBELISK , dikush më pyeti për ecurinë e saj më tej e unë iu përgjigja se ajo do të vazhdojë të dalë derisa në xhepat e mi të jetë edhe qindarka e fundit.
Por ja që nuk qenka kështu, se situata erdhi e tillë që përkohësisht dalja e saj të jetë e pamundur në variantin print. Ndaj sot po sjellim numrin e fundit të revistës, me material interesante e emra të njohur duke shpresuar që së shpejti ky numer të jetë në duart tuaja.
Me respekt Botuesi

??????? Nr 225-226 Mars – Prill 2020
????????? ???????-?????????

????? ? ????̈????̈ ???????”???”
www.botimetada.com

Në këtë numër:

— ????????? — •Pse ndodhi këshu? – ?????? ?????

— ?????? —
•Takim me Bukowskin – ????????? ?????
•Sekreti i fluturimit – ?????? ???̧??
•Shartimi i gorricave – ????? ?????

— ????̈? ?????? —
?????? ????
????? ?????????
???????? ???̧?

— ??? —
•Alisa Velaj, si konfigurim i vlerës artistike dhe estetike
të poezisë postmoderne shqiptare – ????? ?????
•“Shtegu i bardhë” nën një këndvështrim analitik – ????? ???????
•Fjalë për përmbledhjen me tregime “Demonët bëjnë sikur flenë” – ???????? ????

— ?????? ??????? —
•Mblesja – ???????? ?????? / Përkthyer nga ????? ?????

— ??? ??????? ??? —
•Për librin “Në kërkim të një ëndrre…” – ?????? ???̧? ????????

OBELISK
Periodike letraro-artistike

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”
www.botimetada.com

Viti XII-të i botimit – Nr.225-226
Mars-Prill 2020
Del në datë 15 të çdo muaji.
Rregjistruar në ISSN
International Centre 45
rue de Turbigo, 75003 PARIS
FRANCE
ISSN: 2225-7896
Adresa e redaksisë:
Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë
cel: +355 68 221 9016
e-mail: rlushi@yahoo.it
Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 100 lekë), në Kosovë (me çmim 1 euro), e në Greqi (me çmim 1 euro).
“Obelisk” mund ta lexoni edhe në internet në adresën:
www.botimetada.com
Abonimet Europë: 1 vit – 15 euro+pp,
Amerikë: 1 vit – 20 usd+pp.
Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në
e-mail: rlushi@yahoo.it
Nr. llog. B.K.T
Lekë: 515001834
IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA
Shtypet në shtypshkronjën
e Shtëpisë Botuese “ADA”
Tiranë 2020