Obelisk 231

Organ i Shtëpisë Botuese”ADA”

www.botimetada.com

Periodike letraro-artistike

Viti XII-të i botimit – Nr.231

Tetor 2020

Del në datë 15 të çdo muaji.

 

Rregjistruar në ISSN

International Centre 45

rue de Turbigo, 75003 PARIS

FRANCE

ISSN: 2225-7896

 

Adresa e redaksisë:

Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë

cel: +355 68 221 9016

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Revistën “Obelisk” mund ta gjeni në të gjitha pikat e shitjes së gazetave dhe në libraritë kryesore në Shqipëri (me çmim 100 lekë), në Kosovë (me çmim 1 euro), e në Greqi (me çmim 1 euro).

 

“Obelisk”  mund ta lexoni edhe në internet në adresën:

www.botimetada.com

 

Abonimet Europë: 1 vit – 15 euro+pp,

Amerikë: 1 vit – 20 usd+pp.

 

Për çdo vërejtje, sugjerim apo bashkëpunim kontaktoni në

e-mail: rlushi@yahoo.it

 

Nr. llog. B.K.T

Lekë: 515001834

IBAN – AL0220511650001834VAIDALLA

Shtypet në shtypshkronjën

e Shtëpisë Botuese “ADA”

 

Tiranë 2020

Tirazhi: 250 copë

 

Në këtë numër:

– QË SHQIPJA JONË TË MBETET E PASTËR DHE DINJITARE

Prof. dr. ALI JASHARI

– NOBEL 2020

– S’MJAFTON NJË JETË TË DUASH NJË NJERI

Tregim nga Kristaq Turtulli

-Sh.B.F

Tregim nga Theodhoraq Ciko

-Cikli poetik, Midis ëndrrave nga IZET SHEHU

 

-Poezi nga WISLAWA ZYMBORSKA

-Poezi  nga  PRANVERA  GJONI

– Tregim nga Gi dë Mopasan – I ÇMENDURI

– SINOPSET E MOIKOM ZEQOS

– LETËRSIA SI KUPTIMSHMËRI E SHUMFISHTË

Nga Vladimir Muça

  • Poezi nga Giuseppe Ungaretti

Shqipëroi Erjon (Hamdi) Muça

Ese – Jeta dhe vdekja

nga Arben (Petri) Trebicka