Botimet “ADA” e mbyll me sukses këtë vit. Titujt dhe emrat e ardhur e tregojnë më së miri këtë. Një nismë, një përpjekje, një rrugëtim shaluar mbi fjalën e shkruar.

Kjo është “ADA”

“ADA” e sotme që tashmë mbështet ecjen e saj mbi hapa të sigurta.

“ADA”, nismëtare e të bukurës frymëmerr për një qëllim: Përçimin e fjalës së artë, nga autori te lexuesi. Kryeneçe e mirëfilltë e kujdesit prindëror për fëmijën e saj, “ADA” jep më të mirën e mundur te botimet që tashmë prej vitesh shoqërojnë kohën kuturore të dashamirësve të mrekullisë, “Art i shkruar”.

Është  fjala e tyre sot, që mbron ecurinë e mëtejshme te ”ADA”. Është mbështetja e tyre që jep dritën jeshile drejt horizontesh të reja dhe për këtë, shtëpia botuese “ADA”  ndihet përgjegjëse për hapa të rinj gjithmonë  e më të sigurtë, gjithmonë e më cilësorë.

Në letërsinë për fëmijë shtëpia botuese “ADA” sivjet kishte tre libra të numinuar:

“Kartolina e zileve: nga Shkëlzen Niman Zalli – Shtëpia botuese “ADA”

“Një libër për yjet” nga Alma Zenellari – Shtëpia botuese “ADA”

“Bota është sa nëna ime” nga Iliaz Bobaj – Shtëpia botuese “ADA”

Dhe çmimin e parë në këtë kategori  e fitoi  “Kartolina e zileve”,  nga Shkëlzen Zalli.

 

Historia e një emri, shkruhet me punë, dhe “ADA” e ka firmosur me gamën e botimeve të saj që po i sjellim në këtë KATALOG.

Me një dolli titujsh, ju urojmë shtegtim të mbarë në “hapsirat” e shtëpisë botuese “ADA”

 

Me respekt Roland LUSHI

 

 

 

– Suzana  Malaj,

Postmortem : poezi / Suzana Malaj.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-296-86-3

1.Letërsia shqipe         2.Poezia

821.18 -1

 

 

– Ded N.  Luca,

Parapsikologjia e kohës së “UNIT” :

ese / Denilu. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-296-87-0

1.Letërsia shqipe     2.Ese    3.Uni

821.18 -4

 

 

– Gjyste  Dajani,

Të fala nga Zadrima : poezi / Gjyste Dajani ;

red. Denilu. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-296-88-7

1.Letërsia shqipe         2.Poezia

821.18 -1

 

 

– Ramadan  Dinoshi,

Psherëtimat e jetës : monografi / Ramadan Dinoshi ;

red. Fejzi Zenelaku. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-296-89-4

1.Letërsia shqipe     2.Proza     3.Kujtime

821.18 -3

 

 

– Vladimir  Muça,

Mbi flatra vargjesh : poezi / Vladimir Muça ;

red. Eri Hoxhaj. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-296-90-0

1.Letërsia shqipe      2.Poezia

821.18 -1

 

 

– Klementina  Tesho,

Ëndërr jete : poezi / Klementina-Hristina

Tesho. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-296-91-7

1.Letërsia shqipe      2.Poezia

821.18 -1​

 

 

 

– Basir  Bushkashi,

Qiejt e brengave… : poezi / Basir Bushkashi ;

red. Kujtim Stana. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-296-92-4

1.Letërsia shqipe     2.Poezia

821.18 -1​

 

 

– Daut  Hoxha,

Vepra 3 / Daut Hoxha. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-296-93-1

1.Letërsia shqipe   2.Poezia

3.Tregime dhe novela    4.Romane

5.Përmbledhje (antologji)

821.18 -1 -82

821.18 -32 -82

821.18 -31 -82​

 

 

– Ded N. Luca

Enigma e vilës “Zeta” : tregime /

Denilu. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-296-94-8

1.Letërsia shqipe  2. Tregime

821.18 -32

 

 

– Aleksandra  P ano,

Lili dhe varësja e sirenës : roman /

Aleksandra Pano ; red. Afërdita Mali.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-296-95-5

1.Letërsia shqipe  2.Romane

821.18 -31

 

 

– Nezi  Plaku (Velaj),

Dialogoj me vitet : poezi

/ Nezi Plaku(Velaj). – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-296-96-2

1.Letërsia shqipe   2.Poezia

821.18 -1​

 

 

– Gjyste  Dajani,

Ekuilibri i jetës : poezi / Gjyste

Dajani ; red. Ded N. Luca.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-296-97-9

1.Letërsia shqipe         2.Poezia

821.18 -1​

 

 

 

– Dava  Nikolli,

Shtegëtim zanash : poezi / Dava

Nikolli ; red. Vjollca Shurdha.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-296-98-6

1.Letërsia shqipe         2.Poezia

821.18 -1​

 

 

– Gurali  Spahillari,

I trembem vetmisë : poezi /

Gurali Spahillari ;

red. Skënder Rusi. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-296-99-3

1.Letërsia shqipe     2.Poezia

821.18 -1​

 

 

– Daut  Hoxha,

Vepra / Daut Hoxha. – Tiranë : Ada, 2020

  1. 4,

ISBN 978-9928-326-00-3

1.Letërsia shqipe      2.Tregime dhe novela

821.18 -32​

 

 

 

– Zyra  Ahmetaj,

Alfabeti ynë / Zyra Ahmetaj.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-01-0

1.Letërsia shqipe   2.Letërsia për fëmijë   3.Poezia

821.18 -93 -1

 

 

– Delina  Kreka,

Madhështia e urtësisë

: humor, aforizma dhe ese / shkroi e red. Delina Kreka.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-02-7

1.Letërsia shqipe    2.Humori    3.Aforizma     4.Ese

821.18 -82​

 

 

– Nestor H.  Muko,

Lyra / Nestor H. Muko (Neço H. Marrioti).

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-03-4

1.Letërsia popullore shqipe

2.Poezia popullore   3.Grupe muzikore

4.Këngë popullore himariote

5.Këngë    6.Shqipëri

821.18 -91 -147

784.4.071.1(496.53)

 

 

– Erinda  Medolli,

Thirrja ime : poezi / Erinda

Medolli. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-04-1 

1.Letërsia shqipe     2.Poezia

821.18 -1​

 

 

– Floresha  Zyberi (Qyra),

Perëndimi i dhimbjes

: roman / Floresha Zyberi

(Qyra) ; red. Eris Rusi. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-05-8

1.Letërsia shqipe         2.Romane

821.18 -31​

 

 

– Besnik  Bedollari,

Më zgjon një mall

 : poezi / Besnik Bedollari ;

red. Agron Agolli. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-06-5

1.Letërsia shqipe     2.Poezia

821.18 -1​

 

 

 

– Elmira  Rama,

Të ushqyerit në jetën e Myzeqesë

: vlera dhe tradita /

Elmira Rama ; red. Toli Shabani.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-07-2

1.Ushqimi    2.Të ushqyerit

3.Gatimi 4.Historia

5.Myzeqe      6.Shqipëri

641/642(496.554) (091)​

 

 

– Delina  Kreka,
Ostrovica
: balada dhe lirika /

Delina Kreka.
– Tiranë : Ada, 2020
ISBN 978-9928-326-08-9
1.Letërsia shqipe     2.Balada    3.Lirika
821.18 -144
821.18 -14​

 

 

– Kujtim  Hajdari,

Pse bëjmë kështu

: poezi / Kujtim Hajdari.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-09-6

1.Letërsia shqipe     2.Poezi

821.18 -1

 

– Luan K.  Çipi,

Do na vijë pranvera

: poezi / Luan Kaman Çipi ; red. Arta Çipi.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-10-2

1.Letërsia shqipe         2.Poezia

821.18 -1

 

 

– Ded N  Luca,

Çmenduria e njëshit : epigrame /

Denilu. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-11-9

1.Letërsia shqipe  2.Epigrame

821.18 -193.2

 

 

– Gerta  Bandilli,

Sikur të mos ishte shtator :

poezi /Gerta Bandilli.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-12-6

1.Letërsia shqipe  2.Poezia

821.18 -1

 

 

 

– Gurali  Spahillari,

Ku lindin dhe vdesin dashuritë

 : poezi / Gurali Spahillari ; red. Eris Rusi.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-13-3 

1.Letërsia shqipe  2.Poezia

821.18 -1

 

 

– Gjyste  Dajani,
Imazhi yt :
poezi / Gjyste Dajani ;
red. Denilu. – Tiranë : Ada, 2020
ISBN 978-9928-326-14-0
1.Letërsia shqipe         2.Poezia
821.18 -1

 

 

– Ndue  Perlala,

Me syrin tek shtegu…

: poezi / Ndue Perlala ; red. Ndue Lazri.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-15-7

1.Letërsia shqipe         2.Poezia

821.18 -1​

 

 

 

 

 

– Silvana  Fiora,

Lotët e një nëne

 : poezi / Silvana Fiora.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-16-4

1.Letërsia shqipe         2.Poezia

821.18 -1​

 

 

– Delina  Kreka,

Bisedoj me mjellmën

: poezi / Delina Kreka.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-17-1

1.Letërsia shqipe      2.Poezia

821.18 -1​

 

 

– Leonard Bixhili

Kur malli bëhet mal

: poezi / Leonard Bixhili ;

red. Kozma Billa.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-18-8

1.Letërsia shqipe         2.Poezia

821.18 -1​

 

 

 

– Erjon  Muça,

Varret : Roman / (Hamdi) Erjon Muça ;

red. Fatmir Minguli.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-19-5

1.Letërsia shqipe         2.Romane

821.18 -31​

 

 

– Bukurije  Bushati,
Kjo botë ku jetoj
: ese /
Bukurije Bushati ; il. Elona Marika.

– Tiranë : Ada, 2020
ISBN 978-9928-326-20-1
1.Letërsia shqipe         2.Ese
821.18 -4

 

 

– Ded N.  Luca,
Dashuroj dashurinë
: epigrame  /
Denilu. – Tiranë : Ada, 2020
ISBN 978-9928-326-21-8
1.Letërsia shqipe         2.Epigrame
821.18 -193.2

 

 

 

Mimoza  Pulaj,
Puthmë fort
: poezi / Mimoza
Pulaj. – Tiranë : Ada, 2020
ISBN 978-9928-326-22-5
1.Letërsia shqipe         2.Poezia
821.18 -1

 

 

– Erinda  Medolli,

Melodia e shpirtit

: poezi / Erinda Medolli ;red. Pranvera Medolli.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-23-2

1.Letërsia shqipe         2.Poezi

821.18 -1

 

 

– Lori  Ndreca,

Profecia e luleshitëses

 : novelë =La profezia della fioraia / Lori Ndreca ;

red. Ndue Lazri.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-24-9

1.Letërsia shqipe    2.Tregime dhe novela

821.18 -32​

 

 

 

– Irma  Kurti,

Zëri yt tretet në erë :

poezi / Irma Kurti.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-25-6

1.Letërsia shqipe   2.Poezia

821.18 -1 ​

 

 

– Arben  Trebicka,

Këndvështrimi tjetër i jetës

: (ese filozofike, psikologjike) Arben (Petri) Trebicka ;

red. Yla Neziri.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-26-3

1.Filozofia  2.Psikologjia  3.Ese

821.18 -4​

 


– Enxhi  Drapi,

Diku ku dielli nuk perëndon :

roman / Enxhi Drapi.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-27-0

1.Letërsia shqipe         2.Romane

821.18 -31

 

 

– Sonja  Haxhia,

Shpirti im në blu : poezi /

Sonja Haxhia ; red. Agron Shele.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-28-7

1.Letërsia shqipe   2.Poezia

821.18 -1

 

 

– BukuriJe  Bushati,

Ekzistente apo iluzion? :

ese / Bukurie Bushati ;red. Elona Marika

. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-29-4

1.Letërsia shqipe  2.Ese

821.18 -4

 

 

– Suela  Kalaja,

Kur akrepat shënojnë

: poezi / Suela Kalaja ;

red. Lola Shehi. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-30-0

1.Letërsia shqipe   2.Poezia

821.18 -1

 

 

– Ded N  Luca,

Shkronjat e Lunidës :

epigrame / shkroi e red.Denilu.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-31-7

1.Letërsia shqipe 2. Epigrame

821.18 -193.2

 

 

– Gjyste  Dajani,

Lëndina e lumturisë

: poezi / Gjyste Dajani

. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-32-4

1.Letërsia shqipe  2.Poezia

821.18 -1

 


Mariolla  Kostandini,

Fjalë zemre :

vjersha dhe pesëvargësha për fëmijë

/ Mariolla Kostandini ;red. Eris Rusi.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-33-1

1.Letërsia shqipe    2.Letërsia për fëmijë   3.Poezia

821.18 -93 -1

 

 

– Kozma  Nasto, 

Lule të mbledhura ndër vite

: (citate, aforizma, fjalë të urta) /

Kozma Nasto. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-34-8

1.Letërsia botërore       2.Aforizma

821.1/.9 -84​

 

 

– Nuri  Plaku,

Ora e zezë e së martës : poezi /

Nuri Plaku ;

red. Aleksandër Bardhi. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-35-5

1.Letërsia shqipe         2.Poezia

821.18 -1

 

 

– Pol  Milo,

Shtegtimi i dinozaurëve fluturues /

Pol Milo ; red. Sevi Agolli.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-36-2

1.Letërsia shqipe    2.Tregime dhe novela

821.18 -32​

 

 

 

– Sonila  Xhafa,
Në rrjedhën e jetës
: poezi /

Sonila Xhafa ; red. Gerta Bandilli.
– Tiranë : Ada, 2020
ISBN 978-9928-326-37-9
1.Letërsia shqipe         2.Poezia
821.18 -1

 

 

– Gjyste  Dajani,

Qesh qershia : poezi /

Gjyste Dajani. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-38-6

1.Letërsia shqipe         2.Poezia

821.18 -1​

 

 

– Plaku, Lumturi

Bota e një femre : poezi /

Lumturi Plaku.

– Tiranë ; Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-39-3

1.Letërsia shqipe      2.Poezia

821.18 -1​

 

 

 

 

– Ton  Zmali,

Zemër të madhe ka dashnia

: poezi e lirika burimore /

Ton Zmali. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-40-9

1.Letërsia shqipe      2.Poezia    3.Lirika

821.18 -1

 

 

– VladimiR  Muça,

Detaje jete

: (epigrame, sentenca, fjalëurta) / Vladimir Muça ;

red. Eri Hoxhaj. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-41-6

1.Letërsia shqipe      2.Epigrame    3.Proverba

821.18 -82​

 

 

– Ana  Toma,

Stuhia : novelë / Ana Toma ;

red. Agron Shele.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-42-3

1.Letërsia shqipe     2.Tregime dhe novela

821.18 -32​

 

 

 

– Grisela  Veli,

Diku larg : poezi / Grisela Veli.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-43-0

1.Letërsia shqipe         2.Poezia

821.18 -1​

 

 

– Marco  Onofrio,

Zemra e kohës

: poezi / Marco Onofrio ; shqipër. Anila Dahriu.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-44-7

1.Letërsia italiane    2.Poezia

821.131.1 -1

 

 

 

– Giusy  Nisticò,

Të lidhësh petalet

: poezi / Giusy Nisticò ;

shqipër. Anila Dahriu. – Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-45-4

1.Letërsia italiane        2.Poezi

821.131.1 -1​

 

 

 

– Sokrat  Kotherja,

Me syrin e bukur të kujtesës

: poezi / Sokrat Kotherja.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-46-1

1.Letërsia shqipe      2.Poezia

821.18 -1

 

 

– Florent  Hoxha,

Futbolli femëror shqiptar 

= Albanian womens football /

Florent Hoxha ; red. Ervin Baku.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-47-8

1.Futbolli     2.Shqipëri

796.33(496.5)

 

 

 

– ELEONORA GJOKA

Fati i familjes Kacalano

: nën shigjetat e kolerës komuniste =

The family Kacalano roots : history

of the Kacalano’s family /Zaharia Kacalano ;

përgat. për bot. Eleonora Gjoka.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-48-5

1.Gjenealogjia 2.Persekutimi politik 3.Kujtime

  1. Kacalano, familje 5.Himarë 6.Shqipëri

929.52(496.5) [Kacalano, familje]

 

 

– Petrit  Sulaj,

Bibla e milingonave

: poezi /Petrit Sulaj ; red. Lida Lazaj.

– Tiranë : Ada, 2020

ISBN 978-9928-326-49-2

1.Letërsia shqipe         2.Poezia

821.18 -1​