OBELISK 236

Kjo javë te Botimet ADA nis me numrin më të fundit të revistës OBELISK që i kushtohet tërësisht poetit dhe përkthyesit të mirënjohur JORGO BLLACI. JORGO BLLACI U lind në fshatin Karjan - Girokastër, 1938- 2001. Është poet, përkthyes me kontribute të rëndësishme në letërsinë shqipe. Për përkthimet e tij nga letërsia ruse, Bllaci është [...]

OBELISK 2362021-03-15T20:06:23+01:00

OBELISK 235

MAGJIA E DASHURISË në OBELISK Cili nga ne nuk e mban mend heqjen e fletëve të një luleje për të kërkuar dhe luftuar kundër dyshimit të tmerrshëm për dashurinë ose personin që dashurojmë...! Cili nga ne nuk e mban mend puthjen e tij të parë. Thonë se dashuria është misterioze, magjike, k­omplekse, e vështirë, imazh [...]

OBELISK 2352021-02-13T22:11:45+01:00

OBELISK 234

Obelisk 234 Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XIII-të i botimit - Nr.234 JANAR 2021 Del në datë 15 të çdo muaji.   Rregjistruar në ISSN International Centre 45 rue de Turbigo, 75003 PARIS FRANCE ISSN: 2225-7896   Adresa e redaksisë: Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë cel: +355 68 221 9016 [...]

OBELISK 2342021-01-15T20:16:55+01:00

OBELISK 234

Obelisk 234 Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XIII-të i botimit - Nr.234 JANAR 2021 Del në datë 15 të çdo muaji.   Rregjistruar në ISSN International Centre 45 rue de Turbigo, 75003 PARIS FRANCE ISSN: 2225-7896   Adresa e redaksisë: Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë cel: +355 68 221 9016 [...]

OBELISK 2342021-01-15T20:11:56+01:00

OBELISK 232

Obelisk 232 Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XII-të i botimit - Nr.232 Nëntor 2020 Del në datë 15 të çdo muaji. Rregjistruar në ISSN International Centre 45 rue de Turbigo, 75003 PARIS FRANCE ISSN: 2225-7896 Adresa e redaksisë: Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë cel: +355 68 221 9016 e-mail: rlushi@yahoo.it [...]

OBELISK 2322020-11-17T16:52:04+01:00

OBELISK Nr. 231

  Obelisk 231 Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XII-të i botimit - Nr.231 Tetor 2020 Del në datë 15 të çdo muaji.   Rregjistruar në ISSN International Centre 45 rue de Turbigo, 75003 PARIS FRANCE ISSN: 2225-7896   Adresa e redaksisë: Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë cel: +355 68 221 [...]

OBELISK Nr. 2312020-10-22T09:55:52+01:00

OBELISK 230

GËZUAR 75 VJETORIN E DITËLINDJES, PIRRO! Pirro Loli mbushi 75 vjeç. Gjithkush që don të shkruajë diçka për këtë shkrimtar, e ka shumë të vështirë, jo vetëm nga mosnjohja dhe indiferentizmi ynë si pjesë e krizës kulturore, por edhe se përballemi me një “jetë” krijuesi jo të zakonshme. Krijimtaria e tij kaq komplekse, të fut [...]

OBELISK 2302020-09-10T09:39:37+01:00

OBELISK Nr.229

Obelisk 229 Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XII-të i botimit - Nr.229 Korrik 2020 Del në datë 15 të çdo muaji. Rregjistruar në ISSN International Centre 45 rue de Turbigo, 75003 PARIS FRANCE ISSN: 2225-7896 Adresa e redaksisë: Rruga : Mihal Grameno Pall.32 Ap.7 Tiranë cel: +355 68 221 9016 e-mail: rlushi@yahoo.it [...]

OBELISK Nr.2292020-07-16T16:45:41+01:00

OBELISK Nr. 228

  Sot ai ka ditëlindjen por nuk është më midis nesh fizikisht. Revista “OBELISK” numrin më të fundit ia ka kushtuar tërësisht mikut të saj, Shkëlzen Zalli, që botoi shumë e shumë libra tek botimet “ADA”.  Ai do të kujtohet përherë si njëri fjalëpak, i heshtur, i mbyllur në vetvetë, i dashur me miqtë dhe [...]

OBELISK Nr. 2282020-06-27T12:18:09+01:00

OBELISK Nr. 227

Në treg numri më i fundit i revistës letraro-artistike OBELISK. Në këtë numër që përkon me 12 vjetorin e saj, do të lexoni: -Rruga e gabuar ku po zvarritemi… Nga Roland Lushi -Gjendja e gjuhës shqipe në gazetarinë e shkruar dhe në mediet elektronike Nga Gjovalin Shkurtaj Tregim satirik nga Azis Nesin -Në këtë shtëpi [...]

OBELISK Nr. 2272020-06-10T14:55:32+01:00
Go to Top