Një grua si Emanuela

  Tregim nga Valbona Bozgo Musai       Ulem në njërin prej kolltukëve të zyrës së Petrit, pronarit të shtëpisë botuese, një nga përkthyesit e së cilës jam. Duart e tij merren gjithnjë me diçka, sa herë që ndihet i merakosur. U ndërron vend disa sendeve mbi tryezë. Një mbajtëse lapsash dhe stilolapsash prej [...]

Një grua si Emanuela2020-09-14T16:03:39+01:00

Kamilo

Dritës së syve, dhuratë e të Madhit Zot, nipave të mij: Edoardo Stelaçit dhe Akid Krujës, nga gjyshi Pipi. KAMILO Spiro Vasil Mëhilli Redaktor: Pandeli Koçi Skicat: Kosta Raka @ Të gjitha të drejtat janë të autorit Shtëpia Botuese “ADA” Rr. “Nasi Pavllo” Nr.20 Tiranë, tetor 2016 CIP Katalogimi në botim BK Tiranë Mëhilli, Spiro [...]

Kamilo2018-02-28T17:18:59+01:00

Jetë mbi dallgë

Titulli: Jetë mbi dallgë Autorja: Anida Roçi Redaktor: Kujtim AGALLIU Arti grafik: Grafika ADA ©autorja, 2016 Botimi i parë, 2016 ISBN: 978-9928-223-42-5 Përgatiti për botim: Roland Lushi Botimet ADA Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20 Cel: 068 22 190 16 Tiranë, dhjetor 2016 LIBRAT E SHTËPISË BOTUESE ADA MUND T’I GJENI NË BIBLIOTEKËN [...]

Jetë mbi dallgë2018-02-28T17:03:35+01:00

Për ju vogëlushë

Titulli : PËR JU VOGËLUSHË (POEZI, TREGIME, PËRRALLA) Autor : LUMTURI PLAKU Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 14x20.5cm Të gjitha të drejtat i takojnë autores ISBN: 978-9928- 223-85-2 Botimet ADA Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20 Cel: 068 22 190 16 Tiranë, prill 2017 CIP Katalogimi në botim BK Tiranë Plaku, [...]

Për ju vogëlushë2018-02-15T12:54:37+01:00

“Bullari” tregim nga Perparim Hysi

Nga  Përparim  Hysi   Sapo qeshë zgjedhur kryetar i pushtetit pluralist dhe,tek shihja në korridor  radhën e atyre që kishin halle, gati më zinte lemeria. Hallet- mal; mundësia për t'i zgjidhur këto halle,pothuajse zero, dhe ti ,si pushtetar,  ngjaje apo jetoje atë dramën e Tantalit: deri në brez me ujë dhe ujë nuk pije dot. [...]

“Bullari” tregim nga Perparim Hysi2018-02-10T11:35:20+01:00

KRYEMINISTRI NUK MUND TË PRESË MË

Burhan K. pa plot merak e ankth oborrin e shkretuar me gjithsej të vilës së vogël e të vendosur në një pjerrësi të humbur të kryeqytetit. Gjatë gjithë rrugës, që zgjati gati tri ditë e ca që nga fshati i humbur Bilan, ai kishte sjellë e përsjellë nëpër mend nëse duhej apo s’duhej të shkonte [...]

KRYEMINISTRI NUK MUND TË PRESË MË2017-10-16T21:49:06+01:00