EMIGRANTI FISNIK

Titulli: Emigranti Fisnik Autor: Setki Q. Jashari   Redaktor: Kujtim XHEBEXHIU   Botimi i parë: 2021   ISBN: 978-9928-362-18-6 Formati : 14x20cm   Të gjitha të drejtat i takojnë autorit   Përgatiti për botim: Roland Lushi   Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap. 7 www. botimetada.com Cel: 068 22 190 16   [...]

EMIGRANTI FISNIK2022-02-28T21:04:57+01:00

FENIX

Dashuria është një feniks, digjet dhe rilind prej hirit të vetë… Dashuria e sheh bukurinë edhe kur ajo nuk është e bukur çdo ditë, nuk do t'ia di nëse planetët errësojnë hënën tënde, por dëshiron të di nëse ka prekur qëndrën e dhimbjes tënde. E gjithë kjo legjendë e hartës, kthen në realitet feniksin martir,që [...]

FENIX2021-03-18T11:09:43+01:00

Prej ksaj dere kam dalë

Titulli: Prej ksaj dere kam dalë Autor: Ruzhdi Keraj Redaktore: Mjaftore Keraj Sponsor: Profesor Skerdjano Keraj   Kopertina: Pikturë e autorit Ruzhdi Keraj Botimi i parë, 2021 ISBN: 978-9928-326-53-9 Përgatiti për botim: Roland Lushi   Formati : 14x20cm   Të gjitha të drejtat i takojnë autorit   Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 [...]

Prej ksaj dere kam dalë2021-03-18T11:06:46+01:00

DIKU LARG

Një libër interesant vjen këtë mesjavë nën logon e shtëpisë botuese “ADA” TITULLI:  Diku larg POEZI AUTORE: GRISELA  VELI Korrektor : Çelik Petriti   Botimi i parë, 2020 ISBN: 978-9928-326-43-0   Përgatiti për botim: Roland Lushi   Formati : 14x20cm   Të gjitha të drejtat i takojnë autores   Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Mihal [...]

DIKU LARG2020-12-09T12:55:57+01:00

OBELISK Nr.223

Në treg numri më i fundit i revistës “OBELISK” Nr.223 JANAR 2020 Në brendësi: EDITORIAL -PSE? Nga Botuesi -Lasgushi nën ritmin daktil nga Erget Cenolli -DERA E LEMES Nga Jani Duri -Cikël poetik nga Oliana Dadolli -Cikël poetik nga Lulzana Dauti -Cikël poetik nga Kujtim Hajdari -Tregim SHAMIA ME TRËNDELINË nga VITA BLLOSHMI KOZELI -Tregim [...]

OBELISK Nr.2232020-06-10T15:18:27+01:00

BISEDË ME VETEN

Sot jetojmë në një kohë ku gjithçka priret drejt kompleksitetit. I vetmi shpëtim është të mendojmë dhe përmes mendimeve t’iu japim kuptim gjurmëve që lëmë pas...   Bisedë me veten - poezi - Autori:  Fatjon Kadillari Redaktor letrar: Eris Rusi Redaktor gjuhësor: Flutura Kamberi Përkujdesja grafike: Brolin Dakoli Pikturoi imazhin: Erblin Dedja   Botimi i [...]

BISEDË ME VETEN2019-09-27T13:16:20+01:00

ZJARRE DHE …FLLAD

Miku ynë Basir Bushkashi sot ka ditëlindjen. E ne i urojmë edhe shumë vite të tjera të lumtura. Në këtë ditë të bukur për të, shtëpia botuese “ADA” publikon edhe librin e tij më të fundit.   Titulli: ZJARRE DHE... FLLAD Autor: Basir Bushkashi Redaktor: Kujtim Stana Recensent: Gegë Tusha Kopertina: Agron Sejamini Arti grafik: [...]

ZJARRE DHE …FLLAD2019-03-01T16:51:39+01:00

8 vjet OBELISK

E mendova më të lehtë shkrimin e kësaj përshëndetje në këtë 8-vjetor të revistës, por ja që s’qenka kështu.E para, sepse unë nuk jam mësuar të flas për vete dhe e dyta, sepse çdo numër i saj për mua është një emocion. Tetë vite revistë nuk janë shumë, por nuk janë edhe pak. Filloi me entuziazëm, siç fillojnë tërë punët e më [...]

8 vjet OBELISK2019-11-21T14:28:37+01:00