IMAZHI YT

  Nga botimet më të fundit të shtëpisë botuese ADA.   Titulli: Imazhi yt Autore: Gjyste Dajani Redaktor: Ded N. Luca (DENILUJA)   Botimi i parë,  2020 Përgatiti për botim: Roland Lushi   ©Të gjitha të drejtat i takojnë autores   Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Mihal Grameno Pall. 32 Cel: 068 22 190 16 Tiranë, [...]

IMAZHI YT2020-06-29T12:21:29+01:00

QIEJT E BRENGAVE…

Në krijimtarinë e mikut tim kam ndjerë prirjen romantike të poetëve, si Hajne, vargun elegant të Lermontovit dhe shpirtin e lirë të Eseninit. Kam rijetuar flladin dhe aromat pranverore të poezisë së Lasgushit të pavdekshëm, ngahera poet i poetëve. Ajo e Basirit ashtë poezia e dashurisë njerëzore dhe e të vërtetës. Ashtë poezia e poetit [...]

QIEJT E BRENGAVE…2020-06-10T12:06:56+01:00

JETË FLUTURE

Nga botimet më të fundit të shtëpisë botuese “ADA”   Titulli: JETË FLUTURE - POEZI Autore: OLIANA DADOLLI   Redaktor letrar: Eris Rusi   Struktura grafike realizuar: Grafika “ADA”   ©Të gjitha të drejtat i përkasin autores ISBN: ISBN 978-9928-296-84-9   Botimi i parë, 2019   Përgatiti për botim: Roland Lushi Formati : 14x20cm   [...]

JETË FLUTURE2019-12-23T15:32:20+01:00

Në kërkim të një ëndrre…

Nga botimet më të fundit të shtëpisë botuese “ADA” Poezia vjen si një rrugëtim mes shtigjesh ndenjash për të zbuluar botën dhe për të prekur ndjesinë e brishtë të të qenurit një krijesë unike. Bota zbulohet mes puthjes së diellit dhe lamtumirës së vezullimit të yjeve, ashtu lehtë, pa strukturë, me varg të lirë që [...]

Në kërkim të një ëndrre…2019-12-21T16:57:32+01:00

Kryefjalët e shpirtit tim

…Vëllimi poetik i Sokrat Kotheres dallohet për një tematikë të pasur duke prekur e trajtuar në rrjedhën e tij spontane e të natyrëshme motive nga më të ndryshmet, me një ndjenjë drithëruese me ngjyra të gjalla, figuracion origjinal, stil lakonik me fjalë të kursyera, të zgjedhura e të sakta si dhe me larmi ritmike e [...]

Kryefjalët e shpirtit tim2020-06-30T19:16:29+01:00

SHIRA TË KALTËR

Ky vëllim poetik është si një lëndinë e madhe e rrethuar me kreshpa malesh ku matanë gjëmojnë dallgët e detit.   Titulli: Shira të kaltër Autore: Ana Hoxhalli Redaktor: Delo Isufi Botimi i parë, 2019 ISBN: 978-9928-269-77-1   Përgatiti për botim: Roland Lushi   Formati : 14x20cm   Të gjitha të drejtat i takojnë autores [...]

SHIRA TË KALTËR2019-12-14T14:41:07+01:00

PERËNDIM NË TRISHTIM

Nga botimet më të fundit të shtëpisë botuese “ADA”   TITULLI:  PERËNDIM  NË TRISHTIM POEZI AUTOR: GRISELA  VELI REDAKTOR: ALUSH AVDULI Botimi i parë, 2019 ISBN: 9789928269726   Përgatiti për botim: Roland Lushi   Formati : 14x20cm   Të gjitha të drejtat i takojnë autores   Shtëpia botuese “ADA” Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall.32 Ap. [...]

PERËNDIM NË TRISHTIM2020-01-11T16:43:11+01:00

SHKAKU DHE PASOJA

Ne librin e ri me epigrame "Shkaku dhe pasoja" Psikologu dhe epigramisti Ded Nikoll Luca(Deniluja) na lë të kuptojmë se shkaku logjik ose shkaku i njohjes, është shkak ideal. Në anën tjetër, shkaku i vërtet (shkaku real) arsyeton qenien e një sendi ose rrjedhën e një dukurie. Nëse shkaku qëndron në vete, atëherë flitet për [...]

SHKAKU DHE PASOJA2019-12-06T19:10:01+01:00

Libër që tingëllon si jeta e autorit

          Libër që tingëllon si jeta e autorit Nga ROLAND LUSHI     Pirro Loli, shkrimtar i njohur, trokiti në portën e ADA-s me vëllimin e nëntë poetik “Aorta e dimrit”. Më parë ka spikatur origjinal ky autor edhe  në fushën e Eseistikës dhe në Prozën e Gjatë. M’u duk i [...]

Libër që tingëllon si jeta e autorit2019-11-28T13:30:29+01:00