PËRJETIME POETIKE

PËRJETIME POETIKE VIRON KONA THASHË, TË BËHEM EDHE UNË POET -satirë- Kur shihja aq shumë libra, radhë-radhë me aq shumë fletë, të shkruara, të bukur shkruara, thashë të bëhem dhe unë poet. Leximin e gazetave e braktisa, nga fjalëkryqet dhe skedat hoqa dorë, mendjen nisa ta ushqej me ëndrra, lavdia më thërriste në panteon. Iu [...]

PËRJETIME POETIKE2020-10-22T10:31:40+01:00

PËRJETIME POETIKE

PËRJETIME POETIKE VLADIMIR MUÇA   Poezitë e Vladimir Muçës janë në fakt një udhëtim poetik i shpirtit të poetit, një udhëtim jo vetëm gjeografik apo kohor por një udhëtim drejt së panjohurës. Është ajo që kërkon poeti, të panjohurën që ndodhet që në dallgët e detit durrsak, te shpirti i një gruaje, te enigmat e [...]

PËRJETIME POETIKE2019-07-26T11:23:38+01:00

PËRJETIME POETIKE Nr. 11

PËRPARIM  HYSI është poeti që përthyhet dhe sikur del nga tri prizma të Lirikës Botërore: nga ai, ROBERT BËRNS, ESENIN dhe HAJNE, por i veshur stilistikisht me ngjyrat e arta të gjuhës së madhe SHQIPE, duke u përmasuar saktësisht si ata.      PËRJETIME POETIKE Nr. 11 PËRPARIM HYSI   Nuk ka moshë dashuria   [...]

PËRJETIME POETIKE Nr. 112019-07-13T18:46:59+01:00

 PËRJETIME POETIKE Nr. 10

Arti i fjalës është i pafundmë dhe secili artist e përthyen realitetin sipas këndvështrimit e botës së vet. Poeti poezinë e shkruan se e ka nevojë të brendshme për ta nxjerrë jashtë vetes, për të lehtësuar veten e për të ndier kënaqësi nga  lindja e krijesës së vet prej fjale.    PËRJETIME POETIKE Nr. 10 [...]

 PËRJETIME POETIKE Nr. 102019-07-12T14:33:27+01:00

PËRJETIME POETIKE Nr8

Nga struktura e tekstit në fjalët që përdoren, kemi të bëjmë me një vepër tejet cilësore. Në të vërtetë, në një epokë në të cilën komunikimi është  shumë i shpejtë, por fjalët po humbasin gjithnjë e më shumë domethënie dhe forcë, poezia mbetet një nga armët e pakta që të mos dorëzohet me varfërimin dhe [...]

PËRJETIME POETIKE Nr82019-07-10T08:51:36+01:00

Poeti nuk shkruan vetëm që të pëlqehet. Ai shkruan kur e do emocioni, frymëzimi i tij, jeta. E jeta nuk është prehje por shqetësim e gëzim njëkohësisht. Poeti i jep atyre vlera të reja. Ketu qëndron e bukura e poezisë. Sot do sjellim para jush një poet të konsoliduar në lirikën e tij.     [...]

2019-07-09T09:01:01+01:00

Herë pas here në këtë rubrikë do të përcjellim poetë qe kanë botuar te shtëpia botuese “ADA” Një libër apo një histori mund të shihet në aq shumë versione, sa ka lexues… Kushdo merr atë çka do prej saj… thotë Xh. Stejnbek.Kështu ndodh edhe me një poezi a me një cikël poetik.Këtë herë vjen me [...]

2019-07-08T12:19:30+01:00